OVO NIJE MOGAO NI DA SANJA: Dejan Stanković ostvario prvu trenersku pobedu u Italiji, morao da "beži u jaknu" tokom neverovatnog meča

Novosti online

20. 10. 2022. u 21:31

DEJAN Stanković je ostvario prvu trenersku pobedu u Italiji, gde radi kao šef stručnog štaba FK Sampdorija. A tu pobedu će pamtiti večno.

ОВО НИЈЕ МОГАО НИ ДА САЊА: Дејан Станковић остварио прву тренерску победу у Италији, морао да бежи у јакну током невероватног меча

Twitter / SKasiewicz

U šesnaestini finala Kupa Italije Sampdorija je ugostila drugoligaša, Askoli. I, to je, "na papiru", trebalo da bude mnogo lakši zadatak od nedavnog, kada je Stanković morao da se trenerski nadmudruje sa svojim nekadašnjim učiteljem iz Intera, Žozeom Murinjom koji sada vodi Romu.


Ali, usledio je neverovatan meč...


Prvo je Sampdorija, očekivano, povela, i to preko Verea u 10. minutu, ali su onda usledili brojni šokovi za taj tim iz Đenove.


Najpre je Kolokolo u 33. minutu izjednačio, potom su gosti odlolevali pokušajima favorita (za koje je od 46. minuta zaigrao Filip Đuričić), da bi u produžecima Askoli čak i poveo, pogotkom Donatija u 110. minutu.


A drama je tek tada počela...

Jer, Kaputo je u 118. poravnao na 2:2, time izborio jedanaesterce i oduševio navijače Sampdorije, koji su nedugo zatim "čupali kosu": u prve četiri serije domaćini su promašili čak dva penala (Đuričić je bio precizan), ali ja na sreću Stankovićeve ekipe do isteka pete - i njihov suparnik dvaput prokockao jedanaesterce.


A posle pete serije, postignuto je čak 10 pogodaka u nizu, pa su u 11. seriji na red kao izvođači došli golmani.


Sampdorijin Nikita Kontini je tada izrastao u junaka.


Prvo je dao gol, a onda odbranio šut kolege Ernesta Gvarne i tako doneo pobedu Đenovljanima od 9:8, te zakazao meč osmine finala Kupa Italije s Fiorentinom.


Stanković je, na momente, glavu prekrivao jaknom, ne verujući kakvoj drami prisustvuje. Ali, najvažnije za njega i njegovu ekipu je da - da je konačno ostvarena pobeda u zajedničkoj saradnji, pa u klubu tinja nada da će se sa uspesima nastaviti i na najvažnijem polju, u Seriji A, gde je Sampdorija poslednja sa samo tri boda iz 10 mečeva.

Bonus video: Crnogorske olimpijske igre - takmičenje u lenjosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna