"KAZNITE SRBINA! NEKA IDE DA SE LEČI!" Ono što je Nikola Jokić uradio razbesnelo je mnoge u Americi (VIDEO)

Novosti online

20. 10. 2022. u 17:30

NIKOLA Jokić je konačno dočekao da sa pojačanom ekipom Denver nagetsa nastupi u novoj NBA sezoni, ali... Taj početak je bio bolan i za ekipu iz Kolorada, a i za srpskog asa.

КАЗНИТЕ СРБИНА! НЕКА ИДЕ ДА СЕ ЛЕЧИ! Оно што је Никола Јокић урадио разбеснело је многе у Америци (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Em je Denver deklasiran od Jute kojoj su mnogi predviđali da će, posle odricanja od Donovana Mičela i Rudija Gobera, biti najgori tim u ovom prvenstvu (ne bi li prva birala na draftu), em je Jokić izaveo potez zbog koga su po njemu osuli drvlje i kamenje ne samo navijači "džezera" već i drugih timova. Mahom onih u kojima igraju Jokićevi takmaci za MVP nagrade.

Naime, jedan igrač Jute je posebno briljirao u duelima sa srpskim asom - u pitanju je Kolin Sekston, koji je sa Darijusom Garlandom do ovog leta činio vrlo dinamičan mlad tandem u Klivlendu, a onda su ka Kavalirsi (sa Laurijem Markanenom, Očaijem Agbadžijem i tri buduća pika prve runde) dali Juti u zamenu za Donovana Mičela.

Sekston, koji je i vrlo mlad pokazao da će poseduje fantastičan košarkaški talenat, a 2016. je bio MVP Svetskog prvenstva za igrače do 17 godina starosti, toliko je briljirao da je na kraju čak i, poput "mldadog bika", odglumio da se kopitom sprema na juriš - a onda protutnjao pored Jokića i dao koš:

Ali, pre toga se desila scena između njih dvojice zbog kojih je reprezentativac Srbije "razapet".

Naime, nedugo nakon što je nova mlada zvezda Jute, koja je meč završila sa 20 poena, efektno pogodila "preko" Jokića, on ga je na drugoj strani terena "razneo" u svom prodoru, što je razbesnelo mnoge koji su meč gledali.

- Jokić je jedan od najprljavijih igrača u ligi. Nadam se da stiže kazna - poručio je jedan od njih, uz snimak koji je i pred vama:

Drugi je dodao:

- Apsolutno je neverovatno smešno da Jokić radi ovakva s**** svake nedelje i to iz čistog besa i frustracije, i nikoga za to nije briga.

Treći je, navodno, navijač našeg asa:

- Volim Jokića, ali brat treba da prestane da se ponaša kao beba kada se stvari ne odvijaju onako kako je prižljekivao.

Bilo je i onih koji su mišljenja da je Jokiću potrebna psihološka pomoć stručnjaka:

- Jokić ima prave probleme sa besom. Nadam se da viđa nekog (lekara) tim povodom.

Naravno, kako se na parketu nije desilo ništa strašno, jer je centar Denvera u pokušaju prolaska natrčao na znatno nižeg rivala koji se postavio kako bi iznudio prekršaj u napadu (što je i uspeo), sve one reakcije su samo odraz "prenadraženosti" onih navijača kojima nije drago što je Jokić dvostruki uzastopni MVP. 

Da, dešavalo se da Nikola Jokić ne ume da sputa svoju ljutnju, najčešće zbog odluka sudija, a jednom i zbog pokušaja Markusa Morisa da ga teže povredi, ali ovoliko "drvlja i kamenja" zbog jednog ofanzivnog prekršaja koji je gotovo normalna posledica kada se bek postavi da dočeka dolazak 43 kilograma težeg od sebe centra - samo svedoči da postoje oni kojima je Jokić "trn u oku". Zapravo, ne on lično kao centar iz Srbije koji igra za Denver, već kao košarkaš koji je, uz nesvakidašnji stil igre, dvaput u nizu proglašen za MVP-a NBA lige.

Raspored utakmica Denver nagetsa

Denver će narednog rivala imati u šampionu, Golden Stejtu (meč će Jokić i njegove klupske kolege igrati u subotu od četiri sata, u gostima), zatim će dočekati Oklahomu (nedelja, 3), potom će ići "na noge" Portlandu (utorak, 4 sata), zatim ugostiti Lejkerse (četvrtak, 4 sata) itd.

BONUS VIDEO: Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)