LIGA ŠAMPIONA: Šamar Juventusu - Vlahović i Kostić u stilu "Treneru, da se ne pozdravljamo", krvavi remi Reala (VIDEO)

Novosti online

11. 10. 2022. u 22:56 >> 22:56

JUVENTUS je doživeo novi udarac, i to u Ligi šampiona, u kojoj ureprezentativci Srbije Filip Kostić i Dušan Vlahović neće po dobrom pamtiti gostovanje u Izraelu.

ЛИГА ШАМПИОНА: Шамар Јувентусу - Влаховић и Костић у стилу Тренеру, да се не поздрављамо, крвави реми Реала (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Najtrofejniji fudbalski klub Italije je delovao potpuno nemoćno protiv Makabija iz Haife, koji je nokautirao "staru damu" rezultatom 2:0, a i potpuno je nadigrao.

Junak trijumfa ekipe koja je smatrana autsajderom u ovom duelu (a koja je, podsetimo, eliminisala Crvenu zvezdu na putu ka Ligi šampiona) bio je 29-godišnji vezista Omer Acili, koji je postigao oba pogotka: najpre glavom u sedmom minutu, a potom fantastičnim udarcem u 42.

Dušan Vlahović i Filip Kostić su se, kao i u porazu od Milana za vikend, prilično nervirali. I to zbog očajno postavljene taktike, zbog kojih su mnogi navijači Juventusa, još dok je utakmica u Izraelu trajala, na društvenim mrežama tražili smenu trenera, Masilimijana Alegrija. 

"Juve" je imao manje šuteva od domaćina (12:13), a i naši reprezentativci su bili ispod svojih realnih mogućnosti, a naročito ispod reprezentativne forme: u torinskom gigantu kod Alegrija su neprepoznatljivi, u odnosu na učinak koji imaju u lepršavoj igri Piksijevih "orlova".

Kostić je isprva ostavljen na klupi, šansu je dobio u drugom poluvremenu, ali od osam centaršuta samo jedan je pronašao njegovog saigrača. I ne čudi, Alegri nije osmislio dovoljno kvalitetne načine da Kostić ima kome da doda loptu kada se probije po levom krilu.

Dušan Vlahović se trudio koliko je god mogao - uspešno je kompletirao 12 od 16 dodavanja, ali je bio previše odsečen u špicu (dok nije postalo prekasno, a Juventus krenuo stihijski da napada), te je meč okončao sa jednim dobijenim "vazdušnim duelom" od pet ukupno, te dva šuta. Ona jesu išla u okvir gola, ali ne dovoljno dobro da bi se mreža Makabija zatresla.

Ovim porazom je Juventus pao na treće mesto tabele u grupi H i ima izuzetno težak zadatak da u preostala dva kola izbori prolazak dalje u elitnom takmičenju. Naime, torinski klub ima svega tri boda (koliko i Makabi), a po sedam su skupili PSŽ i Benfika koji su odigrali meč manje od pomenuta dva rivala i na putu su da Juve u potpunosti izbace iz trke.

U italijanskom prvenstvu, Alegrijev Juve je tek osmi, posle devet odigranih kola, pa je pravo pitanje dokle će on biti na kormilu čuvenog italijanskog kluba, jer ovo što radi - ne radi kako treba, bar sudeći po rezultatima.

Rezultati današnjih mečeva Lige šampiona

Grupa E:

Milan - Čelsi 0:2 (0:2)
(Žoržinjo pen. 21, Obamejang 34)
Dinamo Zagreb - Salcburg 1:1 (1:1)
(Ljubičić 40 - Seivald 12)

Grupa F: 

Seltik - Lajpcig 0:2 (0:0)
(Verner 75, Forsberg 84)
Šahtjor - Real Madrid 1:1 (0:0)
(Zubkov 46 - Ridiger 90+5 (snimak gola Ridigira je uznemirujuće sadržine, jer je došlo do sudara i krvave glave igrača Reala)

Grupa G: 

Kopenhagen - Mančester siti 0:0
Borusija Dortmund - Sevilja 1:1 (1:1)
(Belingem 35 - Nianzu 18)

Grupa H: 

Makabi Haifa - Juventus 2:0 (2:0)

(Acili 7, 42)

Pari Sen Žermen - Benfika 1:1 (1:0)

(Mbape pen. 40 - Žoao Mario pen. 62)

Bonus video: Crnogorske olimpijske igre - takmičenje u lenjosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili