NEMCI PALI ČETIRI PUTA: Partizan ima dobru tradiciju kao domaćin protiv Bundesligaša

V. N.

11. 10. 2022. u 21:22

POZITIVNE misli vladaju u Humskoj pred meč sa Kelnom u četvrtom kolu Lige konferencija (sutra, 18.45). Pobeda u Nemačkoj pre šest dana (1:0), pa zatim i kanonada u prvenstvu protiv Voždovca (4:0), značajno su uticali na raspoloženje u taboru Partizana.

НЕМЦИ ПАЛИ ЧЕТИРИ ПУТА: Партизан има добру традицију као домаћин против Бундеслигаша

FOTO: FK Partizan

Optimizam među "grobarima" nije bez utemeljenja, a ne odmaže ni tradicija, koja govori da su klubovi iz Nemačke u osam mečeva na travi Humske četiri puta savladani, u tri navrata su slavili, dok je samo jednom bilo nerešeno.

Ipak, donekle je podatak za brigu i oprez to što su klubovi iz države odakle je i Keln sa poslednja tri gostovanja crno-beloj strani Topčiderskog brda odneli sav plen. Poslednji put, beše jako bolno, pošto je Augzburg u poslednjoj rundi LE pogocima Raula Bobadilje, precrtao Partizan iz konkurencije za plasman u narednu rundu (1:3). Prethodno su crno-beli igrali sa Štutgartom, ali po tadašnjim propozicijama Kupa UEFA, nije bilo okršaja u Humskoj.

Ni treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona 2002. nije donelo radost, minhenski Bajern bio je neumoljiv (0:3) 15. avgusta. Baš kao i Borusija Menhengladbah 15 godina ranije (1:3) u Kupu UEFA. Ali, tu se i podvlači crta na crnu seriju sa Nemcima u Humskoj.

U osmini finala KEŠ 1983, berlinski Dinamo je pao u Humskoj ulici, a jedini strelac je bio Dževad Prekazi (1:0). Četiri godine ranije, loše se na Partizanovom stadionu proveo i Dinamo Drezden (2:0), s tim da je u revanšu nemački sastav, ipak, prošao u osminu finala Kupa šampiona, posle boljeg izvođenja penala. Crno-beli su sa Kelnom igrali i osminu finala Kupa UEFA, a tada je gol Momčila Vukotića u 81. minutu za 1:0 razgalio navijače, ali je ponovo revanš bio koban. U Nemačkoj su crno-beli ubedljivo savladani 5:1.

Jedini remi zabeležen je protiv Dinamo Drezdena u Kupu sajamskih gradova 1971, dok je prvi okršaj sa Nemcima u Humskoj rešen lako 3:0, a žrtva je bio Verder.

Sa Nemcima

PARTIZAN - Augzburg 1:3

PARTIZAN - Bajern 0:3
PARTIZAN - Borusija M. 1:3
PARTIZAN - Dinamo Berlin 1:0
PARTIZAN - Dinamo Drezden 2:0
PARTIZAN - Keln 1:0
PARTIZAN - Dinamo Drezden 0:0
PARTIZAN - Verder 3:0
* Na domaćem terenu

BONUS VIDEO: Gordan Petrić otkrio kako se kladi s drugarima i zašto ima besplatne ručkove

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna