DEJAN STANKOVIĆ RASPLAKAO NOVINARE: Kakav debi donedavnog trenera Zvezde u Seriji A! (VIDEO)

Novosti online

08. 10. 2022. u 22:46

DEJAN Stanković je nedavno napustio kormilo prvog tima FK Crvena zvezda, a povratak u Italiju, gde je preuzeo Sampdoriju, protekao je vrlo emotivno.

ДЕЈАН СТАНКОВИЋ РАСПЛАКАО НОВИНАРЕ: Какав деби донедавног тренера Звезде у Серији А! (ВИДЕО)

Tviter / Serija A

Kao poslednjeplasirani tim Serije A posle osam kola, tokom kojih je šest puta izgbila a dvaput odigrala nerešeno, ekipa iz Đenove je sa srpskim stručnjakom na klupi gostovala Bolonji, koja je osvojila triput više bodova, a u međuvremenu njena uprava smenila Stankovićevog kuma, Sinišu Mihajlovića.

Ali, to što se nije desio srpski trenerski derbi, ne znači da Srbi nisu obeležili ovaj meč, a i ne znači da nije bilo emocija šefova stručnih štabova.

Naime, jedan naspram drugog našli su se bivši saigrači iz Intera, s kojim su svojevremeno osvojili "trostruku krunu" (prvenstvo i kup Italije, te Ligu šampiona), Dejan Stanković i Tijago Mota.

Njihov susret je doveo do toga da pojedini novinari zaplaču, kao što je to Siavuš Falahi priznao na Tviteru uz komentar za suzne oči - "Neko ovde secka luk".

Što se samog fudbala tiče, prvo se u celu priču umešao Srbin sa austrijskim pasošem, Marko Arnautović, koji je maestralnim dodavanjem omogućio Bolonji da povede u 32. minutu, kada je gol postigao Domingez.

Drugi Srbin je na scenu stupio u 72. minutu, a u pitanju je reprezentativac naše zemlje, Filip Đurčić, koji je izjednačio na 1:1 i oduševio Stankovića, i to nakon što je izvrsno reagovao nedugo posle loše intervencije golmana Bolonje, Skorupskog.

Đuričić se nervirao u finišu meča, kada ga je ko zna koji po red prekršaj rivala, najpre Medela, potom i Domingeza, povredio usled čega je prinudno zamenjen, a nervirao se i Stanković.

Jer, iako je dobro "podesio" ekipu, najpre promenivši dosadašnju startnu formaciju 4-1-4-1 u 4-2-3-1, a onda, kada je video da to ne uspeva protiv Bolonje, ubacio i drugo špica, pa i jednog defanzivca zamenio ofanzivnim vezistom, te je preporođena Sampdorija ne samo izjednačila, već u poslednjim trenucima umalo dala i gol za pobedu.

Ipak, niz poraza je prekinut, a uz bolje izdanje Đenovljana u drugom poluvremenu, trenerski debi Stankovića u Seriji A ne samo da je bio emotivan već i, imajući u vidu stanje koje je zatekao, uspešan. Ipak, pred njim je još dug, dug put da Sampdoriju spase ispadanja.

Bonus video: Crnogorske olimpijske igre - takmičenje u lenjosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a