MILION ZA OPSTANAK: Dejan Stanković dobija veliki bonus ako ostavi Sampdoriju u Seriji A

S. R.

05. 10. 2022. u 21:39

IMA neka tajna veza između srpskih trenera i Sampdorije. Tradiciju naših stručnjaka na klupi nastaviće Dejan Stanković. Mladi strateg je treći Srbin koji se obreo na poziciji stratega iz kluba Đenove, posle Vujadina Boškova i Siniše Mihajlovića.

МИЛИОН ЗА ОПСТАНАК: Дејан Станковић добија велики бонус ако остави Сампдорију у Серији А

FOTO: M. Vukadinović

Prethodni dvojac sa dosta uspeha je predvodio Sampdoriju. Legendarni Novosađanin i danas je kultna ličnost na stadionu "Luiđi Feraris". Sadašnja Dejanova situacija umnogome podseća na onu sa kojom se 2013. godine suočio Mihajlović, kada je rešio da sedne na užarenu klupu Sampa. Stankovićev kum i nekadašnji saigrač (Lacio, Inter, reprezentacija), tada je došao u novembru i uspeo da spase Samdoriju ispadanja.

Zato, po istom principu, kao i tada Siniša, Stanković je, prema pisanjima italijanskih medija, dobio ugovor na jednu plus jednu godinu, a do kraja sezone imaće platu od 700.000 evra.

Naravno, vrhuška kluba na čelu sa predsednikom Markom Lanom postavila je uslov, pre svega da Sampdorija ispliva iz zone ispadanja, u kojoj je duboko zaglibila. Ukoliko se to desi i bude izbegnuto ispadanje u Seriju B, aktiviraće se klauzula o dodatnoj godini, a tu je pozamašan bonus za opstanak Dejanu od 1,1 milion evra.

Ipak, sa samo dva osvojena boda u uvodnih osam kola, moraće Stanković da zasuče rukave, ne bi li našao svetlo na kraju tunela. Prvi izazov sledi već za vikend. U subotu (20.45) na gostovanju u Bolonji, na klupi ga neće sačekati Mihajlović (nedavno smenjen), ali hoće dobro poznato lice - Tijago Mota. Sa Brazilcem koji ima i italijanski pasoš, delio je svlačionicu u Interu, sezoni 2009/2010, kada je osvojena čuvena tripla kruna.

Đuričić adut na terenu

U IGRAČKOM kadru Sampdorije nalazi se i jedan srpski fudbaler - Filip Đuričić. Ofanzivni vezista je ovog leta došao u Đenovu, posle četiri sezone provedene u Sasuolu.

BONUS VIDEO: TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024