SVETE, SPREMI SE: "Orlovi" već plaše rivale, a stiže i novi talas - ova dvojica mladih Srba su među najtalentovanijima na planeti (FOTO)

Tanjug

28. 09. 2022. u 19:13

DVA srpska fudbalera našla su se na spisku 60 najtalentovanijih na svetu koji su rođeni 2005. godine, objavio je britanski "Gardijan" u svom tradicionalnom predstavljanju "zvezda koji dolaze".

СВЕТЕ, СПРЕМИ СЕ: Орлови већ плаше ривале, а стиже и нови талас - ова двојица младих Срба су међу најталентованијима на планети (ФОТО)

FOTO: M. Vukadinović

U pitanju su Jovan Milošević i Jovan Šljivić.

Evo i nekih detalja o njima:

Jovan Milošević je član Vojvodine, a rođen je 31. jula 2005. godine.

"Visoki, veoma atletski napadač postigao je pet golova i postao najbolji strelac EP za fudbalere do 17 godina u maju, kada je Srbija stigla do polufinala gde je poražena od Holandije. Na prvi pogled, on je čista "devetka". Ali njegova tehnika, kontrola lopte i kretnje bez lopte, kako u napadu, tako i kada vrši presing na protivnika, čine ga raznovrsnijim, modernim kompletnim napadačem", piše u analizi britanskog lista.

Jovan Šljivić je član Crvene zvezde, a rođen je 14. oktobra 2005. godine.

"Srbija ima nekoliko vrhunskih talenata u ovoj generaciji i teško je reći koji ima najveće šanse da uspe. Šljivić možda nije najsigurniji među njima, ali je možda najuzbudljiviji, istivve se tehnikom i kreativnošću. Jedan od najmlađih u timu koji se plasirao u polufinale EP do 17 godina, počeo je da pravi talase u seniorskom fudbalu, postigao je tri gola u prvih pet nastupa na pozajmici u Grafičaru, filijali Crvene zvezde koja igra u Prvoj ligi Srbije", piše u tekstu Gardijana.

Bonus video: Neverovatan način na koji je Partizan ispao iz Kupa Srbije

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju