VELIKO FINALE U OSLU: "Orlovi" jure elitu - Mitar jubilej

N. Iljukić

26. 09. 2022. u 08:32

URBANA legenda, na brzinu i duhovito skovana u subotu uveče, kaže: Aleksandar Mitrović je tako i toliko rasturio Šveđane u Beogradu, da su oni pre povratka kući morali da potraže uputstvo za sastavljanje kod svog najpoznatijeg proizvođča nameštaja!

ВЕЛИКО ФИНАЛЕ У ОСЛУ: Орлови јуре елиту - Митар јубилеј

Foto: M.Vukadinović

Eto, tako i toliko je najefikasniji strelac ostavio utisak na navijače naše reprezentacije, ali i na kompletan gostujući tim koji je, istina, poveo na stadionu "Rajko Mitić" u 15. minutu, ali je posle toga stvari u svoje ruke uzeo najbolji strelac u istoriji svih naših nacionalnih timova i prvim het-trikom u takmičarskim mečevima u dresu "orlova" još jednom pokazao kako leti Srbija kada Mitar raširi krila"

Tri komada u mreži fudbalskih Vikinga dokazali su da je napadač Srbije u vrhunskoj formi pred poslednji duel u Ligi nacija u utorak od 20:45 protiv Norveške.

TUGA ZBOG SERGEJA

PARTIJA Sergeja Milinković-Savića protiv Šveđana bila je prava piksijevska, lepršava, nadahnuta sa mnogo lepih poteza i proigravanja. Biće veliki hendikep što Sergejevih kreacija neće biti u Oslu, jer će preskočiti ovaj meč zbog parnog broja žutih kartona. Pogotovo kada se prisetimo kako je "razbio" Norvežane u meču baraža za EP.

- Odigrali smo odličnu utakmicu i raduje se što smo se pobedom oprostili od naših navijača, jer je ovo bio naš poslednji meč pred domaćom publikom pred odlazak na Mundijal. Šveđani su pobedili, ali smo mi brzim izjednačenjem, pa golovima u poslednjim trenucima prvog i u uvodnim minutima drugog poluvremena obezbedili mirniji tok meča. Radujem se zbog svoja tri gola, ali i sjajne asistencije Dušana Vlahovića za treći pogodak. On je čak pre odluke iz VAR sobe znao da je treći gol regularan - sumirao je još jednom utiske sa utakmice Aleksandar Mitrović.

Junak subotnje pobede je sa terena izašao u 72. minutu sa učinkom od 49 golova za svoju zemlju. Još jedan mu treba do jubilarnog - pedesetog! Taj će možda da padne već sutra uveče u Oslu. Možda, jer je Mitrovićev nastup pod znakom pitanja, pošto je na klupu sinoć morao zbog povrede.

BOLjI OD TRI HALANDA

SRBIJA se ponosi što ima takvog golgetera kao što je Aleksandar Mitrović.

- Drago mi je zbog tri fantastična pogotka koje je postigao protiv Šveđana, ne bih ga menjao za tri Halanda - iskren je Dušan Tadić.

- Dobio sam udarac u petu. Noga je otekla, ali se nadam da ću da budem spreman za Norvežane - najmanje od svih nas strahuje upravo Mitrović.

Ta povreda najboljeg strelca, koji zajedno sa celom Srbijom nestrpljivo čeka svoj jubilarni pogodak je možda i manja glavobolja za selektora Stojkovića od jedne druge činjenice: za razliku od veznog reda i pogotovo napada tima, u poslednjoj liniji odbrane duva ozbiljna promaja ! To se, kao na dlanu, videlo protiv Šveđana i verovatno će tek da se vidi u Oslu protiv Norvežana koje u špicu napada i dalje u životu drži Erling Haland. Moraće zato Stojković što pre da pronalazi bolja rešenja u odbrambenom bedemu ispred Vanje Milinković-Savića. Eksperiment sa Mašovićem, Mitrovićem i Babićem skoro da nije uspeo.

- Svaka utakmica je za sebe, imaćemo vremena da se pripremimo i za taj meč sa Norvežanima - istakao je selektor Stojković. - Navikli smo da igramo ta finala u poslednjoj utakmici. Čeka nas izazovna, teška borba, ali mi znamo šta treba da radimo. Drago mi je što posle primljenog gola protiv Švedske nismo paničili i nismo ništa menjali. Nastavili smo da igramo svoju igru, dominantno u posedu lopte, lepi pasovi uz brzu tranziciju donosili su nam pravu energiju i prednost na terenu. Nije bilo prvi put da se vraćamo posle 0:1, ponovo smo pokazali snažan karakter, što je jako važno pred meč u Oslu.

ŠPANAC LAHOZ NA CENTRU

ŠPANAC Antonio Mateo Lahoz biće glavni sudija sutrašnjeg meča između Norveške i Srbije u šestom kolu Četvrte grupe B divizije Lige nacija. Njegovi pomoćnici biće Pau Cebrijan Devis i Roberto del Palomar, dok je za četvrtog sudiju određen Hoze Luis Munuera.

U VAR sobi biće takođe Španci, Alehandro Ernandez i Ksavijer Estrada Fernandez.

Osvrnuo se selektor i na het-trik Mitrovića.

- Fascinantno je kada strelac postigne tri gola, samopouzdanje mu raste do maksimuma. Mislim da su svi dali doprinos, čestitam igračima na lepoj predstavi, na htenju i borbenosti. Sve je prošlo u najboljem redu.

I kapiten Dušan Tadić se slaže sa brojnim komentarima da ova selekcija ima nešto posebno, da ume da preokrene situaciju u svoju korist kao u vreme Radomira Antića ili Slavoljub Muslina.

- Pokazali smo pravi, pobednički mentalitet, nije lako napraviti takav preokret posle minus jedan. I protiv Portugala nam je to pošlo za rukom, jer je nebitno da li vodimo ili gubimo kad igramo svoju igru. Samo tako da nastavimo. Ostaje nam još da se pokažemo u pravom svetlu protiv Norveške. U Beogradu su nas nezasluženo pobedili, vreme je da im se revanširamo - kapitenski Tadić širi optimizam i pozitivnu energiju pred meč odluke.

BONUS VIDEO: Piksi dobitnik zlatne povelje FS Republike Srpske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a