MITROVIĆ ZLATNA KOPAČKA MUNDIJALA? FIFA se poklonila Srbinu - Svetska federacija prepoznala 'orlovsku" glad u očima

Novosti online

25. 09. 2022. u 15:44

ALEKSANDAR Mitrović, čovek, koji je na poslednjih 10 takmičarskih mečeva postigao isto toliko golova i deluje potpuno nezaustavljivo. U sjajnoj je formi i na pragu jubilarnog, 50. gola za Srbiju, a pohvale, hvalospevi i priznanja stižu iz celog sveta na njegov račun.

МИТРОВИЋ ЗЛАТНА КОПАЧКА МУНДИЈАЛА? ФИФА се поклонила Србину - Светска федерација препознала орловску глад у очима

FOTO: M. Vukadinović

Ove sezone samo je Erling Holand tresao mrežu više puta u Ligi nacija, a momak iz Smedereva i ukupno kaska za Norvežaninom (12-11) u ovom takmičenju. Najbolja  prilika da se izjednači i prestigne vikinško čudo od deteta biće u međusobnom okršaju, kada Srbija ukrsti koplja za dva dana sa Norveškom.

Het-trikom protiv Švedske pretnodne noći i 49. golom u nacionalnom dresu probio se među Top 50 golgetera svih vremena. Preskočio je Aleksisa Sančeza, Andreja Ševčenka i Dimitra Berbatova i zauzeo 46. poziciju.

O tome koliko su samo sve oču uprte u srpskog gorostasnog golgetera govori i zvanična objava FIFA, koja je na svom Tviter profilu objavila sliku Mitrovića iz poruku.

- Ko ima želju da bude zlatna kopačka Mundijala! 

I zaista, imponuje način na koji Mitrović treoriše protivničke odbrane, a njegovu glad u očima i strast sa kojom igra u nacionalnom dresu teško da trenutno poseduje i jedan napadač na svetu. 

BONUS VIDEO: Piksi dobitnik zlatne povelje FS Republike Srpske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna