DIJABATE OD SUVOG ZLATA: Meč protiv Nice potvrdio da je Partizan angažovao kapitalno pojačanje

M. BLAŽIĆ

17. 09. 2022. u 10:00

PRODEFILOVALO je Partizanovim fudbalskim zdanjem poslednjih godina mnogo stranaca, neki su pre ili kasnije "kupili" navijače.

ДИЈАБАТЕ ОД СУВОГ ЗЛАТА: Меч против Нице потврдио да је Партизан ангажовао капитално појачање

FOTO: M. Vukadinović

Neki u toj nameri nikada nisu uspeli, a internacionalac iz Malija, Fuseni Dijabate, za samo nešto više od mesec i po dana pokazao je da su crno-beli ovog leta stigli do kapitalnog pojačanja, koje je sposobno da kad je potrebno na leđima nosi ceo tim i da izluđuje rivale u oba pravca - i u ofanzivi i u defanzivi.

Najzahtevnija utakmica dosadašnjeg dela sezone protiv francuske Nice u drugom kolu Lige konferencija (1:1) i definitivno je potvrdila da Dijabate nije od onih igrača koji imaju jedno "odelo" za domaću scenu, a sasvim drugo za međunarodnu.

Borbenost i lucidnost su i u četvrtak uveče krasili momka koji postaje Partizanovo suvo zlato, a činjenica da su skupi defanzivci čete Lusijana Favra često bili potpuno izgubljeni u duelima "jedan na jedan" pokazatelj je moći koju poseduje ovaj 26-godišnji fudbaler. Statistika koja nekada i ne mora objektivno da pokaže pravo stanje stvari u slučaju Dijabatea lepo ocrtava njegove kvalitete i doprinos izdizanju Partizana iz sivila u kojem se donedavno nalazio.

Najbolji pojedinac oba Partizanova meča u grupnoj fazi Lige konferencije je od svog debija u drugom poluvremenu utakmice u Novom Pazaru 29. jula upisao 13 mečeva u crno-belom dresu na kojima je za 978 minuta na terenu popunio "kolone" sa četiri gola i pet asistencija. A nema sumnje da, kako Gordan Petrić reče u četvrtak uveče, ono najbolje od njega tek stiže.

- Ovaj bod protiv ozbiljnog protivnika kakav je Nica od velikog je značaja za moral ekipe. Mnogo bolje smo ušli u drugo poluvreme i velika je šteta što nismo postigli još jedan gol i zabeležili pobedu. Videli smo da na ovom nivou možemo da igramo ravnopravno sa ozbiljnim klubovima, što će biti od velikog značaja za ono što nas očekuje u nastavku takmičenja u Evropi - istakao je posle utakmice strelac tri od četiri gola Partizana u prva dva kola grupe D.

Odličnu partiju u borbi sa skupocenim ofanzivcima Nice pružio je i kapiten Slobodan Urošević.

- Stvarali smo šanse, nagrada je došla i imali smo još par izglednih situacija kad nismo postigli drugi gol. Falilo je to da budemo koncentrisaniji u nekim šansama. Ovo je Evropa, nećemo imati 15 šansi već samo par. Zadovoljni smo svakim segmentom igre osim rezultatom. Karakter ekipe je i drugi put u sedam dana bio na iskušenju, pošto je protivnik i u Beogradu imao prednost posle prvog dela igre.

- Na poluvremenu smo pričali da nastavimo, videli smo da smo dobro igrali. Desio se taj prvi gol, namestila se tako situacija, odbila se lopta. Hteli smo da izađemo hrabro i nismo imali šta da izgubimo. Tako je i došla nagrada - zaključio je Urošević. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!