LIGA ŠAMPIONA U PUNOM SJAJU: Juventus i PSŽ priredili spektakl, Mbape čudesan, Kostiću asistencija, Siti na krilima Holanda, Real šampionski

Novosti online

06. 09. 2022. u 22:52

VEČERAŠNjIM utakmicama startovalo je novo izdanje UEFA Lige šampiona koju su ljubitelji fudbala sa nestrpljenjem iščekivali. Epitet derbija kola sa pravom je odneo meč između francuskog PSŽ-a i italijanskog Juventusa koji je završen rezultatom 2:1 za prvaka Francuske.

ЛИГА ШАМПИОНА У ПУНОМ СЈАЈУ: Јувентус и ПСЖ приредили спектакл, Мбапе чудесан, Костићу асистенција, Сити на крилима Холанда, Реал шампионски

FOTO: EPA

Samo pet minuta je bilo dovoljno fudbalerima iz Pariza da probiju odbranu "stare dame". Prelepo dodavanje Nejmara, i strašan volej Kilijana Mbapea završava u samom uglu golmana Perina, koji je uspeo samo vrhovima prstiju da zakači snažan udarac.

Već u 22. isti igrač duplirao je prednost domaćina. Strašni francuski golgeter kombinovao je na malom prostoru sa Hakimijem, i onda maestralna završnica za pravi delirijum na "Parku prinčeva". 

Brodolom u najavi potpuno je razbudio izabranike Masimilijana Alegrija. Krenuo je brutalan tempo fudbala, šanse su se nizale na obe strane kao na traci, ali je tim iz Torina bio konkretniji.

Nagrada za dobro izdanje Juvea stigla je u 53. minuta kada je Veston Mekeni na sjajnu asistenciju i milimetarski precizan centaršut srpskog reprezentativca Filipa Kostića matirao golmana Donarumu.

Do kraja meča, viđen je ogroman pritisak prvaka Italije, ali je Dušan Vlahović bio neprepoznatiljiv. Nažalost naš golgeter nije uspevao da se izbori sa sjajnim štoperskim triom - Ramos, Markinjos, Kimbepe, koji je "u džep" stavio momka koji nosi "orlovsko ruho".

Ali, zato je Filip Kostić bio taj koji je bio motor svog tima, sjajni prodori brzonogog krila i doskorašnjeg člana Ajntrahta stvarali su velike probleme PSŽ-u do poslednjeg sudijskog zvižduka.

Mesi sa druge strane danas nije postigao gol, ali je ponovo imao nekoliko sebi svojstvenih poteza i pokazao magiju koju krije u nogama, pa je u 83 minutu kada je napustio teren ispraćen ovacijama domaćih pristalica.

Sjajna atmosfera, pregršt lepih poteza golova, sve je ove noći prštalo u Parizu, a dva fudubalska giganta u pravom spektaklu opravdala su epitet derbija kola. 

FOTO: EPA

Prošlogodišnji šampion Evrope, Real Madrid silovito je ušao u novu sezonu Lige šampiona, barem rezultatski.

Španski tim gostovao je u grotlu "Seltik parka", domaćem Seltiku koji je očarao načinom na koji je parirao velikom favoritu. Hrabri Škoti nadigravali su se sa Madriđanima, i izvojevali 0:0 na poluvremenu.

Ipak usledio je "blickgir kraljevića" koji su u razmaku od 20 minuta rešili pitanje pobednika. Posebno će ih činiti srećnim činjenica da se zaboravljeni Azar vratio u punom sjaju u redove Reala, i sve to krunisao golom i asistencijom na današnjem meču.

FOTO: EPA

Vredno pomena ove večeri, svakako je i izdanje nestvarnog Erlinga Holanda koji je u još jednom ubedljivom izdanju Mančester sitija, sa dva gola ponovo pokazao da svet trenutno nema boljeg finišera od čudesnog Norvežanina, koji se sprema da obori sve fudbalske rekorde.

FOTO:EPA

Podsetimo, iznenađenje dana priredio je hrvatski Dinamo, koji je na svom "Maksimiru" iznenadio londonski Čelsi.

Liga šampiona, 1. kolo, rezultati:

Dinamo Zagreb - Čelsi 1:0 (Oršić 13.)

Borusija Dortmund - Kopenhagen 3:0 ( Rojs 35, Gerero 42, Belingem 83)

Benfika - Makabi Haifa 2:0 ( Rafa Silva 50, Grimaldo 54)

Seltik - Real Madrid 0:3 (Vinisijus Žunior 56, Luka Modrić 60,  Eden Azar 77)

Lajpcig - Šahtjor 1:4 ( Šved 16, Simakan 57, Šved 58, Mudrik 76m Traore 85)

Salzburg - Milan 1:1 ( Okafor 28, Saelmejkers 40)

Sevilja - Mančester siti 0:4 ( Holand 20, Foden 58, Holand 67, Diaš 92)

Bonus video: Svemirsko svetsko prvenstvo: Spektakl kakav fudbal ne pamti

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere