ZVEZDA POKAZALA SLABOSTI: Napad škripi pred Monako

Đ. SAMOILOVIĆ

06. 09. 2022. u 11:00

POSLE furioznog starta prvenstva i goleada koje su se ređale kao na traci, napad Crvene zvezde je prvi put u novoj sezoni zaškripao.

ЗВЕЗДА ПОКАЗАЛА СЛАБОСТИ: Напад шкрипи пред Монако

FOTO: M. Vukadinović

Remi (1:1) u 168. "večitom" derbiju donekle može da se pripiše pritisku i težini koji nosi najveća utakmica fudbala, iako su crveno-beli u prvih pola sata sudara u Humskoj držali Partizan na konopcima. Međutim, nedeljni okršaj sa TSC (1:1) nije doneo očekivano buđenje Zvezdinih haubica koje su zatajile pred organizovanom odbranom sastava Žarka Lazetića.

I to pred veoma bitan meč na otvaranju grupne faze Lige Evrope protiv ekipe Monaka na stadionu "Rajko Mitić" (četvrtak, 21.00), koja slovi za glavnog favorita grupe. Falilo je kreativnosti u meču protiv Topolčana, Aleksandar Katai je ponovo bio daleko od prošlosezonskih izdanja, dok Aleksandar Pešić nije dobio nijednu upotrebljivu loptu. Ni ulazak centarfora Kalife Kulibalija, najnovijeg pojačanja, nije promenio krvnu sliku tima, a isto se može reći za El Fardu Bena i Ibrahima Mustafu.

Jedino je Gelor Kanga koliko-toliko razmrdao vezni red, ali nedovoljno da se probije bedem gostiju, koje je doduše dva puta sačuvao okvir gola od poraza na "Marakani".

- Sreću je potrebno zaslužiti, a odnos treba da krene od svih nas i da od prvog do poslednjeg minuta bude isti. Ako nije takav i ako probamo da "prevarimo" fudbal, to se uvek vrati - rekao je trener Crvene zvezde Miloš Milojević. - Fokus u poslednjoj trećini terena je takav da imamo mnogo situacija, ali nemamo igrača koji je u formi i koji može da iz nje postigne gol. Radićemo na treningu da to ispravimo, nema drugog leka. Predstoji nam meč sa Monakom u četvrtak i idemo utakmicu po utakmicu. Gledamo napred i ka novim pobedama.

Zvezdu u narednom periodu očekuje niz teških mečeva, počev od Monaka, pa preko hita domaće lige Novog Pazara, zatim i neugodnog gostovanja Trabzonu u drugoj rundi LE, sve do okršaja sa Napretkom, koji će biti poslednji pred reprezentativnu pauzu. Vremena za novo uzdizanje svakako ima, a na treneru Milojeviću je da pronađe rešenje za mini-krizu koja će biti rešena ili produbljena protiv "kneževa".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)