ZVEZDA U DRUŠTVU VELIKANA: Evo koga šampion Srbije može izvući na žrebu za Ligu Evrope

Novosti online

26. 08. 2022. u 08:06

Crvena zvezda je još posle ispadanja iz plej-ofa znala da će biti u prvom šeširu na žrebu za Ligu Evrope, a sinoć je saznala i imena svih rivala na koje može, ali i na koje ne može.

ЗВЕЗДА У ДРУШТВУ ВЕЛИКАНА: Ево кога шампион Србије може извући на жребу за Лигу Европе

FOTO: FK Crvena zvezda

Srpski šampion na žrebu neće moći da izvuče favorite poput Mančester junajteda, Rome, Lacija ili Arsenala, kao ni one nešto slabije poput Dinamo Kijeva, Brage i Olimpijakosa. Svi oni su u prvom šeširu zajedno sa Zvezdom.

Ali iz ostalih šešira prete razne opasnosti…

Iz drugog šešira crveno-beli mogu da izvuku ozbiljne timove iz „liga petice” ili neka druga zvučna imena evropskog fudbala. Tu su holandski velikani PSV i Fajenord. Filpsovci su u plej-ofu za Ligu šampiona ispali od Rendžersa, ali su pokazali da su više nego ozbiljan tim. Videćemo da li će ostati bez najboljeg igrača Kodija Gakpoa za kojeg Mančester junajted nudi 50.000.000 evra. Fajenord je prošlogodišnji finalista Lige konferencije, ali je ovog leta ostao bez nekih od najboljih igrača poput Sinistere (Lids), Malasije (Mančester junajted), Senesija (Bornmut) ili Aursnesa (Benfika) na kojima su inkasirali blizu 70.000.000 evra. Doveli su zamene, ali su definitivno slabiji nego prošle sezone.

Nepoželjni rivali iz drugog šešira su definitivno i Francuzi: Monako i Ren. Poželjan rival nije ni Real Sosijedad sa ekipom koja je dugo na okupu i igra tehnički sjajan fudbal. Doduše, danas su prodali Aleksandra Isaka u Njukasl za 70.000.00 evra, ali nema sumnje da će dovesti kvalitetnu zamenu. Poželjni rivali za Zvezdu iz drugog šešira su stari znanac Ludogorec, azerbejdžanski Karabag koji je ovog leta pravio sjajne rezultate u kvalifikacijama i izbacivao favorite poput Leha, Ciriha ili Ferencvaroša. Tu je možda i Malme kao najpoželjniji protivnik.

Screenshot / uefa.com

 

Što se trećeg šešira tiče, valjalo bi izbeći pre svih Betis koji igra odličan fudbal i ima majstora za evrokupove na klupi – Manuela Pelegrinija. Nagazna mina je hit Bundeslige iz prošle sezone Frajburg. Oni su bili nadomak Lige šampiona i igrali finale nacionalnog kupa. U treći šešir je u poslednjem času uskočio Fenerbahče zahvaljujući eliminaciji Genta.

Tu su još neki Zvezdini stari znanci poput Mitjilanda ili Šerifa koji se provukao protiv Pjunika na penale. Union Berlin je prijatno iznenađenje nemačkog fudbala prethodnih sezona, a možda najpoželjniji su mađarski Ferencvaroš ili norveški Bode koji je bio nadomak Lige šampiona i eliminacije zagrebačkog Dinama.

Najopasniji rivali iz poslednjeg šešira su Nant i belgijski Union San Žiloaz koji je prošle sezone bio senzacija belgijskog fudbala i za dlaku ostao bez titule.

Podsetimo, klubovi iz iste zemlje ne mogu da budu u istoj grupi.

Žreb za grupnu fazu je u 13.00 časova, a prenos možete pratiti na Arena sport 1 premium.

Prvi šešir: Roma, Mančester junajted, Arsenal, Lacio, Braga, Crvena zvezda, Dinamo Kijev, Olimpijakos

Drugi šešir: Fejenord, Ren, PSV, Monako, Real Sosijedad, Karabag, Malme, Ludogorec

Treći šešir: Šerif, Betis, Mitjiland, Bode, Ferencvaroš, Union Berlin, Frajburg, Fenerbahče

Četvrti šešir: Nant, Helsinki, Šturm, AEK Larnaka, Cirih, Omonija, Union San Žiloaz, Trabzon.

BONUS VIDEO: TRANSFER ZVEZDA: Ko je Erling Haland najtraženiji fudbaler na svetu?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju