SRAMOTA! HRVATI LIKUJU I VREĐAJU BORJANA: "Zvezda padalica", "Tragikomedija", "Makabi rutinski protiv traktorskog kluba" (FOTO)

Novosti online

24. 08. 2022. u 09:59 >> 10:00

ELIMINACIJA Crvene zvezde iz Lige šampiona i selidba u Ligu Evrope ispraćena je u medijima širom regiona, a najviše u susednoj Hrvatskoj.

СРАМОТА! ХРВАТИ ЛИКУЈУ И ВРЕЂАЈУ БОРЈАНА: Звезда падалица, Трагикомедија, Макаби рутински против тракторског клуба  (ФОТО)

FOTO: FK Crvena zvezda

Šampion Srbije nesrećno je ispao iz elitnog klupskog takmičenja na Starom kontinentu, pošto je ispustio dva gola prednosti.

Portal 24sata.hr u tekstu sa nadnaslovom "Zvezda padalica" izdvaja Milana Borjana kao (naj)većeg tragičara, dajući mu tako malu prednost ispred imenjaka Pavkova. Zanimljivo, Borjana koji je rođen u Kninu, a nastupa za reprezentaciju Kanade, ovaj portal naziva "Kanadski Srbin", zaboravljajući da je pre manje od mesec dana kada se u "lijepoj njihovoj" proslavljala zloglasna "Oluja" pisao o njemu kao o "izbeglici iz Krajine".

- Kako u petnaestak sekundi od junaka postati tragičar? Sada zna i Milan Borjan, golman Crvene zvezde koji je za manje od pola minuta uspeo da odbrani kazneni udarac pa da primi pacerski gol. Sundgren je pucao s 30 metara, naizgled udarcem koji bi golman morao da zaustavi po sredini gola, ali Borjan to nije uspeo. Onda mu je Pavkov zabio u 90. minutu - piše 24sata.hr.

Foto: Printskrin


TRAGIKOMEDIJA: Pogledajte neverovatan kiks golmana Crvene zvezde i muk na ispunjenom stadionu - piše zagrebački Večernji list, koji poput 24sata, Borjana oslovljava kao "kanadskog Srbina".

Foto: Printskrin

Zvezda obilato pomogla Makabiju, Borjan primio odbranjiv gol - pišu Sportskenet, koje, začudo, golmana Zvezde ne nazivaju "kanadski Srbin".

Foto: Printskrin


To nije propustio Tportal, koji uz fotografiju slavlja fudbalera Makabija ogrnutog izraelskom zastavom, piše da je Makabi preživeo beogradski pakao zahvaljujući kiksu "kanadskog Srbina".

Foto: Printskrin


Slobodna Dalmacija piše kako je Zvezda ostala bez ogromne finansijske injekcije i prilike da zaigra s najboljim klubovima Evrope, a ističe da su Dejan Stanković i strelac autogola Milan Pavkov bili neutešni posle meča.

Foto: Printskrin

Možda najobjektivniji izveštaj sa utakmice dao je Indeks.hr, koji je uz neizbežno "kanadski Srbin" za Borjana dodao i da je rođen u Kninu, ali su zato komentari čitalaca na ovom portalu pravi festival ustaške histerije: 

"Borjan odličan, jedva čekam da istrčimo u crnim dresovima protiv tog čobana i pošaljemo ga u penziju",  "Borjanu rekli u Kanadi da toliko dobro vozi traktor, kao da mu je to u krvi. Govori Borjan, jesam brate, ali samo tuđi traktor. HAHA!", "Kakve golove je Kninđa primio i izbacio zvezdanu iz lige prvaka 🤣🤣🤣🤣🤣 Živio Hrvatski KNIN", "Digao se balvan na balvana, Pavkov vs. Borjan" - samo su neki od komentara na vest da je Zvezda ispala.

Na kraju, ipak treba istaći jedan komentar koji je ustašama otvorio oči:

Komentarišete nešto Zvezdu i srpski fudbal dok je Srbija 11. na tabeli UEFA, a Hrvatska 19 - napisao je komentator koji se potpisao kao "neko iz mase".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!