SRPSKI DERBI U ITALIJI: Dušan Vlahović i Filip Kostić se proveli kao "bosi po trnju" protiv Filipa Đuričića

Novosti online

22. 08. 2022. u 22:39

DUŠAN Vlahović i Filip Kostić nadali su se novoj pobedi sa Juventusom u italijanskom prvenstvu, ali sa tim se nisu složili Filip Đuričić i njegovi saigrači iz Sampdorije.

СРПСКИ ДЕРБИ У ИТАЛИЈИ: Душан Влаховић и Филип Костић се провели као боси по трњу против Филипа Ђуричића

FOTO: Tanjug/AP

Prošlog ponedeljka, Juventus je ugostio ekipu Sasuola u 1. kolu Serije A, Vlahović je tada dao dva gola, a sedam dana kasnije "stara dama" je imala zakazano gostovanje u Đenovi.

I, na tom meču, Sampdorija - Juventus, ne samo da su mreže mirovale (0:0), nego je domaćin u većem delu utakmice izuzetnom borbenošću prilično nervirao goste iz Torina.

Juventus je uputio samo šest udaraca tokom čitavog meča, a Đuričić i klupske kolege pritom su mudrije igrali, manje grešili (i u devet navrata šutevima probali da dođu do vođstva).

Iako je ostalo 0:0, mreža se jednom i zatresla, i to na poništenu asistenciju Dušana Vlahovića.

Igrao se 65. minut kada je Rinkon izgubio loptu, ona je koji tren kasnije stigla do srpskog napadača, posle čijeg je "lažnjaka" usledilo pravovremeno upošljavanje Rabioa s levog krila, ali potoni pogodak je, zbog Vlahovićevog ofsajda, opravdano poništen.

Omar Koli i Dušan Vlahović u duelu na meču Sampdorija - Juventus u Seriji A / FOTO: Tanjug/AP

Ostao je tako naš reprezentativac bez asistencije, a ostao je bez njih i Filip Kostić, koji je sedam puta centrirao s leve strane, ali nijednom ne na način koji je želeo.

Što se Đuričića tiče, on je odigrao 73 minuta a ostavio je za nijansu bolji utisak od sunarodnika. A i statistički je malo bio bolji, izveo je 88% preciznih dodavanja, naspram Kostićevih 77%, odnosno Vlahovićevih 75%.

Pritom je Đuričić imao i dva dodavanja posle kojih su njegovih saigrači bili u šansama, dok preostala dva Srbina nisu uspela to nijednom da urade na ovom meču. Vlahović nije imao nijedan šut u okvir gola (jedan van mete), a Kostić dva - i oba je odbranio Emil Audero, uključujući i opasnu "žabicu" u trećem minutu sudijske nadoknade vremena.

BONUS VIDEO: Radonjić zapevao, oduševio saigrače

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)