DIRLJIVA SCENA NA AUTOKOMANDI: Reka navijača u crveno-belom krenula na Marakanu, a među njima i.... (FOTO)

Novosti online

03. 08. 2022. u 19:45

CRVENA zvezda igra prvi meč 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Pjunika, a brojni navijači srpskog prvaka odazvali su se pozivu kluba da na stadion dođu u dresovima. Jedan se posebno izdvojio.

ДИРЉИВА СЦЕНА НА АУТОКОМАНДИ: Река навијача у црвено-белом кренула на Маракану, а међу њима и.... (ФОТО)

FOTO: Đ. Samoilović

Podsetimo, Zvezda je pozvala svoje pristalice da naprave originalnu koreografiju na ovom meču i to tako što će velika većina njih doći u nekom od crveno-belih dresova kluba s "Marakane", a sudeći po scenama koje je izveštač "Novosti" zabeležio na prilazima najvećem sportskom objektu u Srbiji - "delije" su se i odazvale tom pozivu.

Međutim, jedan od navijača izazvao je posebne emocije.

Jer, na stadion je poneo, tačnije obukao je - Zvezdin dres broj šest, sa prezimenom "Bunjevčević".

FOTO: Đ. Samoilović

Taj dres nosio je nekadašnji kapiten kluba s Marakane, Goran Bunjevčević, koji je koji je tragično preminuo u 46. godini života 28. juna 2018. 

Za Zvezdu je igrao od 1997. do 2011, i to na 169 mečeva, postigao je kao zadnji vezni igrač 19 golova, osvojo je dve titule sa crveno-belima, a i dva Kupa SR Jugoslavije.

Kao Zvezdin kapiten otišao je u Totenhem gde je proveo pet godina, igračku karijeru je potom završio u ADO Den Hagu, da bi od 2008. opet bio u Zvezdi, i to kao sportski direktor, umesto Stevana Stojanovića. Interesantno, Marakanu je napustio posle evro-eliminacije od kiparskog tima (APOEL-a, u Kupu UEFA).

Bio je i generalni direktor FK Zemun, a od maja 2016. bio je u Izvršnom odboru Fudbalskog saveza Srbije. Njemu je 20. maja 2018. pukla aneurizma i imao je izliv krvi u mozak, zbog čega je hitno operisan, a iako su se lekari svesrdno borili za njegov život, izdahnuo je pomenutog 28. juna 2018. u Beogradu. Ipak, iako godine prolaze, "delije" ga ne zaboravljaju, o čemu svedoči i ova scena koju smo zabeležili na Autokomandi.

Prenos utakmice Zvezda - Pjunik

Podsetimo, prenos meča Crvena zvezda - Pjunik možete uživo da pratite uz portal "Novosti".

Šta za Zvezdu sledi dalje?

Pobednik dvomeča (revanš se igra sledeće sedmice u Jermeniji) prolazi u plej-of za plasman u Ligu šampiona, a eliminisana ekipa se seli u baraž za Ligu Evrope. 

UEFA je obavila žrebove za oba slučaja, pa Zvezda zna i kojoj je potencijalni naredni rival ako izbaci tim Pjunika, ali isto tako Zvezda zna i ko su joj potencijalni suparnici ako ispadne sa staze koja vodi u elitno evropsko takmičenje.

BONUS VIDEO - Reka navijača u crveno-belim dresovima ide na stadion Zvezde

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri