KOSANOVIĆ OPLEO PO RADNIČKOM: "Ispali su od konobara iz mesne zajednice"

Novosti online

29. 07. 2022. u 18:34

NEPRIJATNO je iznenađena fudbalska javnost nakon ispadanja Radničkog iz Niša od Gzire, a o eliminaciji Nišlija govorio je i nekadašnji trener tima sa Čaira, Milorad Kosanović.

КОСАНОВИЋ ОПЛЕО ПО РАДНИЧКОМ: Испали су од конобара из месне заједнице

Foto: N.Paraušić

Poznati srpski trener je poznat kao neko nema dlaku na jeziku pa je u tom stilu i prokomentarisao ispadanje fudbalera Radničkog.

– Auuu… Pa, šta da kažem?! Bolno… Na Malti sam bio selektor. Znam dobro šta je Gzira! To je mesna zajednica, klub koji nema travnati teren. Od takvog kluba da ispadneš! Drugo, Gzira ima 10.000 ili malo više stanovnika. Cela Malta ima stanovnika kao Niš! – počeo je Kosanović za Kurir.

Napominje Kosanović da je Radnički ispao od ekipe koja ne može da se pohvali velikom profesionalnošću…

– Tamo dolaze konobari, kuvari, ovi što puštaju muziku iz Južne Amerike i prijave se da igraju fudbal. Maltežani ne plaćaju bilo koga ozbiljnog, niti to nameravaju da rade. Tamo se fudbal igra rekreativno… To je najniži rang evropskog fudbala. Isto kao Farska ostrva. I tamo sam bio na moju sreću, da vidim kako izgleda taj deo sveta. Sedam paluba na sred Severnog mora… A, to su oni koje naša mlada reprezentacija nije mogla da pobedi u dva meča?!

Ono što je čitava javnost videla to podvlači i Kosanović. Loša odbrana je koštala Nišlije prolaza dalje…

– Nije čudo ispasti od Gzire. Kad vidiš neke stvari. Radnički… To je rasturena ekipa. U Radničkom se ne vidi ni glava, ni rep. Nemoguće da ti Gzira da gol u poslednjih pet sekundi. Kako stoje ti igrači? Kako ostaje protivnik “jedan na jedan” na našoj polovini? Meni je to neshvatljivo. Evo, sad im je Gzira pokazala gde su i kako rade. I opet da se vratim na ono što sam rekao na početku. Meni je žao, što naši ljudi nemaju predstavu o Gziri.

Pojasnio je Kosanović da je Gzira jedna manja mesna zajednica i da može da se poredi sa nekim delovima Novog Sada.

– To vam je kao u Novom Sadu, “Liman 1” i “Liman 2”. Oni nemaju svoj stadion. A, Radnički je četvrti u našoj ligi. Heeej… Gde smo mi doterali naš fudbal? Trener jeste kriv, ali nije jedini krivac. On zna, koliko zna. Šta klub radi? Šta radi Savez? – pita se Kosanović koji smatra da ni u klubu nema dovoljno igrača koji osećaju Radnički i grad Niš:

– Ne vidim da ima Nišlija u Radničkom. Nijednog nije bilo protiv Gzire. Mnogo je pridošlica i tako se ne pravi ozbiljan klub. Klubu kao što je Radnički potreban je taj lokalni DNK. Onako, po niški. Znam šta pričam, radio sam tamo.

Osvrnuo se iskusni trener i na činjenicu da je duel sa stadiona posmatrao selektor Srbije, Dragan Stojkvić Piksi.

– Na nesreću! Imao je šta i da vidi… Bunimo se onda i žalimo što nema nikog iz domaćeg prvenstva u reprezentaciji. Pa, kako da bude. Možda neko iz Zvezde, jer se tamo igra, ima igrača. Koliko je to dobro, videćemo kad krenu kvalifikacije za Ligu šampiona.

I za kraj, Kosanović osipa paljbu po čitavoj organizaciji fudbala u našoj zemlji.

– To je slika onog što smo uradili za poslednjih sedam, do osam godina sa srpskim fudbalom. To je sve proizvod jednog opšteg nerada u fudbalskoj organizaciji u našoj zemlji. Struka je gurnuta u stranu, a fudbalom se bave kumovi, prijatelji i ko zna ko još… Licence se dobijaju preko noći, razni menadžeri mešetare – zaključio je iskusni trener.

BONUS VIDEO: PIKSI, VIDIMO SE, BRATE! Kad Dragan Stojković Piksi dođe na meč Radničkog iz Niša

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri