"REKAO MI JE TO!" Dejan Stanković ostao u neverici zbog jednog fudbalera Zvezde

Novosti online

15. 07. 2022. u 16:45

CRVENA zvezda će u subotu od 20 časova dočekati Kolubaru na stadionu “Rajko Mitić” u okviru drugog kola Superlige Srbije, a šef stručnog štaba aktuelnog šampiona, Dejan Stanković, na zanimljiv način odgovarao je na pitanja medija pred taj takmičarski nastup.

РЕКАО МИ ЈЕ ТО! Дејан Станковић остао у неверици због једног фудбалера Звезде

FOTO: M. Vukadinović

- Svako prvenstvo je posebno i svako je za sebe. Kolubara nije ista, a ni mi. Svaka utakmica je zahtevna, prednost je što smo imali “dugu” nedelju, mogli smo da odmorimo, radimo i da na “miru” spremimo utakmicu. Put nam je jasan. Prve dve utakmice kod “kuće” i otvaranje prvenstva mora da bude sa miksimalnim brojem bodova. To nam je cilj i tome težimo - počeo je Stanković.

 
Govorio je i o ekipi Kolubare, koja je u prethodnoj rundi remizirala sa kragujevačkim Radničkim na svom terenu.
 
- Odigrali su dosta korektnu utakmicu protiv Radničkog iz Kragujevca. Mogli su i bolje da prođu. Siguran sam da na svom terenu igraju jedan stil fudbala, a mislim da je u gostima taj stil možda isti, ali malo defanzivniji. Kao celina i tim imaju jasne ideje, zajedno sa Dejanom Đurđevićem koji takmičarski trener, kao i tokom karijere jedan borac, zna da motiviše, pripremi ekipu na najbolji način. Od cele ekipe Kolubare očekujem jak otpor.
 
Fudbaleri Zvezde rade punom parom, a njihov trener za naredni meč neće moći da računa samo na štopera Radovana Pankova.
 
- Samo na njega (ne mogu da računam). Ohi se vratio u trenažni proces, odradio je dva treninga sa nama. Ne verujem da će početi utakmicu, ali da će imati minutažu, to je sigurno.
 
Na pitanje ko će zauzeti mesto “bonus” fudbalera, Stanković nije ostavljao dilemu:
 
- Standardan je Strahinja Eraković.
 
Šef stručnog štaba crveno-belih ima veliko poverenje u “đaka” Zvezdine fudbalske akademije koji prikazuje sjajne partije, Nikolu Stankovića.
 
- Mladi Stanković je dete Crvene zvezde, momak koji ima nestvarnu volju. Njegove fizičke karakteristike su fenomenalne, želi da uči, napreduje i radi za tim. Svestan je da je dosta pozicija popunjeno sa sjajnim igračima, koji prave razliku. Rekao mi je "Mister, bilo gde, ako treba i na gol ću ići!". Kada neko ima takav stav i pristup, mnogo je lako raditi sa njim. Igrao je desnog beka, na dosta treninga smo ga koristili na toj poziciji. Momak čije su fizičke predispozicije na visokom nivou, dosta se pojavljuje u napadu i odbrani. Kada se igra u poslednjoj liniji odgovornost je dosta veća, sada se radi na njegovoj adaptaciji na desnom beku. Iako može da igra veznog i krilo. 

Nikola Stanković / FOTO: FK Crvena zvezda


 
Naglasio je Dejan Stanković da Zvezdin dres nosi posebnu “težinu”, kao i pritisak.
 
- Zavisi od igrača do igrača. Što se pre adaptiraš na ceo ambijent, što znači svlačionica, način rada i života, lige, zahteva i ciljeva - to će ti biti lakše. Možda neko potceni prvenstvo i kvalitet, ali kada dođeš u Crvenu zvezdu vidiš koliko je ona velika, koliko su ti zahtevi teški i koliko ima pritiska. Neko to ne uspe da iznese, a neko ne. Ne vidim tu krivicu ni kod koga, jednostavno ako se neko ne snađe bolje da nastavim putem negde drugde. 
 
Ističe da raniji početak prvenstva omogućava njegovom timu da tempira formu za početak evro-kvalifikacija.
 
- Prateći rezultete koji su bili u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, deluju mi mnogo lepo i dosta nestvarno. Zvezda je to izborila za sebe, povlašćen status u trećem kolu, kao i u četvrtom kolu Lige šampiona. To je Zvezda uspela uz dosta znoja i “krvavog” rada da bi došla u ovu poziciju. Na nama je velika odgovornost, zahtev i pritisak, ali dobro je što imamo samo prvenstvo da možemo da uđemo u formu za utakmice od velikog značaja za Crvenu zvezdu.

 

Trener Zvezde Dejan Stanković / FOTO: FK Crvena zvezda

 

Žreb za Ligu šampiona je zakazan za ponedeljak 18. jula, a Dejan Stanković ističe da će njegov tim biti spreman za početak kvalifikacija.

 
- Nemam lične želje. Dosta puta smo pričali pred žreb koga bi želeli, pa taj neko dođe i ispostavi se da nije tako kako smo gledali na papiru. Bitno je da mi budemo spremni za bilo kog protivnika - zaključio je Zvezdin trener.

BONUS VIDEO - TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri