SJAJNA HUMANITARNA AKCIJA: Sloboda i Miljakovac pomažu Zdravstvenom centru - ulaznica na utakmicu je knjiga

Novosti online

15. 07. 2022. u 15:25

FUDBALSKI klub Sloboda iz Užica i FK Miljakovac organizovaće međusobni meč u nedelju od 18 časova na stadionu "Radomir Antić".

СЈАЈНА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА: Слобода и Миљаковац помажу Здравственом центру - улазница на утакмицу је књига

FOTO: GFK Sloboda Užice

Svi gledaoci koji budu želeli da prisustvuju ovom meču moraće da ponesu sa sobom knjigu koju će donirati na ulazu stadiona.

Prikupljeno štivo za pacijente svih uzrasta biće donirano Zdravstvenom centru u Užicu koji je regionalni zdravstveni centar i zbrinjava kako najmlađe, tako i najstarije pacijente.

Ono što će dati posebnu simboliku ovom meču jeste i to što će u dresu Slobode nastupiti i unuk nekadašnjeg selektora Srbije Radomira Antića, Radomir Antić junior.

Dva fudbalska kluba u Srbiji koja razdvajaju čak tri ranga takmičenja odlučila su da pokažu da dobre ljude u fudbalu ništa ne može razdvojiti, štaviše, odlučili su da pokažu snagu fudbala na sjajan način, nesvakidašnjom akcijom.

Sloboda iz Užica, član Prve lige Srbije, ugostiće na stadionu "Radomir Antić" u nedelju od 18 časova beogradsku ekipu FK Miljakovac koja nastupa u poslednjem rangu takmičenja, popularnoj "beton" ligi, ali ekipu poznatu po organizovanju humanitarnih akcija. Na terenu će se u nedelju naći i unuk legendarnog Radomira Antića, koji će nastupiti u dresu Slobode.

Ono što ovaj meč izdvaja od svih do sada viđenih jeste što će se ulaz na ovaj meč "kupovati" – knjigom. Da, dobro ste pročitali. Svaki gledalac koji u nedelju sa sobom na stadion ponese knjigu koju želi da donira Zdravstvenom centru u Užicu, moći će da posmatra duel između dva tima i tako pomogne ovu dobrotvornu akciju.

Sve knjige koje se sakupe tokom nedeljne akcije doniraće se Zdravstvenom centru u Užicu, regionalnom centru, koji zbrinjava pacijente svih uzrasta, te je poželjno poneti sa sobom i ozbiljnu literaturu, ali i onu za najmlađe pacijente, kako bi im se boravak u zdravstvenoj ustanovi skratio na kvalitetan i lep način.

Sloboda iz Užica se ove sezone vratila u savezni rang takmičenja i nastupaće u Prvoj ligi Srbije, što sa svojom organizacijom i infrastrukturom, pogotovo stadionom i zaslužuje.

Travu stadiona "Radomir Antić" u Užicu na kojem je igrala i reprezentacija Srbije osetiće i fudbaleri Miljakovca, najaktivnijeg humanitarno-fudbalskog kolektiva u Srbiji i nema sumnje da će to za ove momke iz najnižeg ranga takmičenja biti posebna čast.

Takođe, posebnu draž svemu daće i akcija koja se organizuje i nadamo se da će veliki broj knjiga za Zdravstveni centar u Užicu biti sakupljen tokom nedeljnog susreta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna