ZVEZDA UBEDLJIVA NA STARTU PRVENSTVA: Kangva i Bukari pokazali da će biti pojačanja (VIDEO)

Č. V.

10. 07. 2022. u 21:51 >> 22:02

CRVENA zvezda je ubedljivom pobedom od 4:0 nad niškim Radničkim počela novu sezonu u Mocart Bet Superligi Srbije.

ЗВЕЗДА УБЕДЉИВА НА СТАРТУ ПРВЕНСТВА: Кангва и Букари показали да ће бити појачања (ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

Šampion je krenuo šampionski, a novajlije Kings Kangva i Osman Bukari prikazali se navijačima u sjajnom svetlu, pošto su obojica na debiju u crveno-belom dresu postigli po gol.

Gledajući rezultat svi bi rekli da su izabranici Dejana Stankovića lako stigli do trijumfa, ali nije bilo tako, bar ne u prvom poluvremenu u kome su gosti imali nekoliko odličnih prilika. Najviše je pretio Sava Petrov koji je dva puta uspeo da pogodi i stativu. Bilo je još nekoliko opasnih situacija pred golom Milana Borjana, no mreža kapitena Zvezde je ostala netaknuta.

Idealno je meč počeo za domaće. Već u 3. minutu Aleksandar Katai je postigao prvi gol za crveno-bele u novoj sezoni. Majstor iz Srbobrana je pogodio sa bele tačke. Penalu je prethodilo igranje rukom štopera Tolordave.

Uprkos tome što je Radnički ozbiljno pretio u nekoliko navrata, Zvezda je postigla još dva gola i to u razmaku od šest minuta. Najpre je to uradio Kangva, a potom i Milan Pavkov.

Drugo poluvreme je bilo manje atraktivno. Domaćin je znalački čuvao prednost, imao je posed i uspeo da postigne još jedan gol i to da samom startu nastavka. Bukari je pratio Ivanića koji je povukao kontru, iskoristio je njegovu asistenciju i ubacio loptu u prazan gol.

Do kraja utakmice vredi istaći da je Dejan Stanković pružio šansu trojici mladih igrača Vladimiru Lučiću, Nikoli Stankoviću i Stefanu Lekoviću.

Šampion Srbije u narednom kolu dočekuje Kolubaru, a Radnički ekipu Partizana.

Superliga Srbije - 1. kolo

Petak

Voždovac - Novi Pazar 1:0 (1:0)

(Hajdin 43)

Subota

Čukarički - TSC 1:4 (0:1)

(Spasojević 53 - Antonić 35, Stojić 55, Banjac 61, Stanojlović 90+2)
Javor - Partizan 0:4 (0:1)
(Petković 21, Natho 68, Baždar 77, Rikardo 90+3 pen)
Mladost - Spartak 1:1 (0:1)
(Bojović 68 pen - Bijelović 40)

Nedelja

C. zvezda - Radnički 4:0 (3:0)

(Katai 3 pen, Kangva 25, Pavkov 31, Bukari 47)
Radnik - Mladost GAT 1:2 (0:1)
(Stojanović 81 - Mirosavljev 16, Radulović 56)
Vojvodina - Napredak 1:0 (0:0)
(Simić 56)

Ponedeljak

Kolubara - Radnički 1923 20

 

Drugo poluvreme: C. zvezda - Radnički 4:0

90' - Kraj utakmice!

81' - Mladi igrači Zvezde dobili su šansu poslednjih 10 minuta. Vladimir Lučić, Stefan Leković i Nikola Stanković zamenili su Mirka Ivanića, Marka Gobeljića i Aleksandra Kataija.

77' - Fantastično dodavanje Kange za Kangvu. Gabonac je prebacio odbranu, ali je Drobnjak ušao u šut reprezentativcu Zambije i uspeo da zaustavi njegov pokušaj.

72' - Dvostruka promena u domaćem timu. Bukari i Pavkov su završili utakmicu, a na terenu će u poslednjih 20 minuta biti Ibrahim Mustafa i Seku Sanogo.

68' - Nema mnogo uzbuđenja od kada je Katai imao šansu. Zvezda ima posed i čuva stečenu prednost.

56' - Dugo je trajao napad domaće ekipe. Kanga je proigrao Kataija, a ovaj je lukavo pokušao, no lopta je otišla malo pored gola gostujuće ekipe.

53' - Postigao je Bukari još jedan pogodak, ali on je poništen jer se Katai koji je asistirao nalazio u nedozvoljenoj poziciji.

47' - I drugo letnje pojačanje Osman Bukari se upisao u strelce. Ivanić je povukao loptu, proigrao je Bukarija kome nije bilo teško da sa tri metra ubaci loptu u praznu mrežu.

 

46' - Počelo je drugo poluvreme. Saša Marjanović je zamenio Rioheija Mićibućija. To je jedan promena za sada.

Prvo poluvreme: C. zvezda - Radnički 3:0

45+1' - Kraj prvog poluvremena.

44' - Dva šuta iz daljine i dveprečke Ivanića. Nema sreće vezista domaćih da postigne gol, bar ne za sada.

41' - Posle dužeg vremena opasnost pred golom Zvezde. Opet Petrov, no lopta je posle udarca glavom otišla preko gola.

31' - Novi gol za domaće. Milan Pavkov se upisao u strelce. Katai je sjajno uposlio Ivanića čiji pokušaj je zaustavio Drobnjak, a na loptu je natrčao napadač domaćih i dodatno uvećao prednost.

 

25' - Zvezda je duplirala prednost. Odbila je Zvezda nalet rivala i povela sa 2:0. Kangva je na lep način debitovao. Ivanić mi ju doturio loptu, a ovaj levom nogom sa 16 metara odlično šutirao i postigao prvenac u crveno-belom dresu.

 

23' - Majstorstvo Mirka Ivanića. Sjajno se oslobodio igrača na levoj strani, potom fantastično zavrnuo loptu, ali prečka je bila saveznik Nišlija.

21' - Bolje igra Radnički. Opet je Mitrović napravio problem rivalu, centrirao je se leve strane, no pokušaj Jovanovića glavom je završio pored gola.

13' - Nastavlja Radnički da preti. Prvo odbrana Borjana nakon pokušaja Mićibućija, pa onda nova stativa Petrova. Sjajno izgledaju na terenu izabranici Tomislava Sivića na početku utakmice.

 

11' - Nova velika šansa za goste. Preti Radnički, Zvezda je u velikom problemu na početku duela. Sava Petrov je pobegao odbrani, ali nije imao sreće pošto je stativa sačuvala domaći tim.

 

9' - Novajlije Bukari je promešao odbranu Nišlija, šutirao levom nogom, ali Drobnjak je dobro intervenisao. Nakon kornera Radnički je razvio sjajnu kontru. Dobrih 60 metara je loptu vukao Mitrović, no kao da je izgubio snagu, pa Borjanu nije bilo teško da reaguje.

7' - Već dva žuta kartona. Nakon što je štoper Radničkog zaradio javnu opomenu prilikom igranja rukom, požuteo je i Aleksandar Dragović zbog grubog starta na sredini terena.

4' - Odmah uzvraća Radnički. Odličan udarac je uputio Pejović, ali Borjan se bacio i odlično intervenisao.

3' - Precizan je bio Aleksandar Katai i crveno-beli su idealno otvorili meč. Najbolji strelac šampiona Srbije iz prošle sezone nastavlja tamo gde je stao.

 

1' - Počeo je meč na stadionu "Rajko Mitić" i odmah je Aleksandar Katai iznudio prekršaj na ivici kaznenog prostora. Nakon njegovog pokušaja, lopta je pogodila u ruku Antona Tolordavu i sudija Milan Mitić je pokazao na beču tačku.

Uoči meča:

Crveno-beli su u letnjem prelaznom roku ostali bez Milana Gajića, a u klub su stigli Kings Kangva i Osman Bukari i obojica će početi utakmicu.

Šampion Srbije je prošle sezone protiv tima koji sa klupe predvodi Tomislav Sivić slavio u sva tri prvenstvena okršaja, a bio je bolji i u osmini finala Kupa nakon penala.

Dejan Stanković je navijače iznenadio time što je na klupi ostavio Kristijana Pičinija i na poziciju desnog beka uvrstio Marka Gobeljića.

Sastavi:

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Gobeljić, Eraković, Dragović, Rodić - Kangva, Kanga - Bukari, Katai, Ivanić - Pavkov.

RADNIČKI NIŠ (4-2-3-1): Drobnjak - Aksentijević, Tolordava, Mlađović, Jovičić - Pejović, Mićibući - Dimić, Mitrović, Jovanović - Petrov.

BONUS VIDEO: Rusi navijaju kao jedan: Kosovo je srce Srbije!

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)