OVO MOŽE SAMO ENGLESKI FUDBAL: Sa dedinim šalom došao na predstavljanje u novi klub

V.M.P.

09. 07. 2022. u 15:19

POZNATO je koliko je fudbalska tradicija na ostrvu važna i da se pripadnost klubovima prenosi sa kolena na koleno, o čemu svedoči i predstavljanje najnovije akvizicije fudbalskog kluba Vest Hem.

ОВО МОЖЕ САМО ЕНГЛЕСКИ ФУДБАЛ: Са дединим шалом дошао на представљање у нови клуб

FOTO: EPA

Mladi ostrvski fudbaler Flin Dauns potpisao je ugovor sa "čekićarima", a jedan detalj koji je objavila zvanična stranica tima iz Londona privukao je pažnju. 

Naime, defanzivni vezista koji je ponikao u fudbalskoj školi Ipsviča pojavio se na zvaničnom predstavljanju sa uspomenom svoga dede, koji je vatreni navijač ovog kultnog tima.

On je svom unuku podario bordo-plavi šal iz mladosti, koji je fudbaler, takođe od malena navijač Vest Hema, ponosno stavio oko vrata pred medijima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by West Ham United (@westham)

Ovaj retko viđen gest izazvao je lavinu komentara na društvenim mrežama, a navijači tima koji u narednu sezonu Premijer lige ulazi sa velikim ambicijama bili su oduševljeni.

Najavljen je kao nova ikona tima iz istočnog Londona i naslednik velikog Marka Nobla, koji je celu karijeru proveo u bordo-plavom dresu. 

Čak i po igračkima karakteristikama ovo poređenje ima dodirnih tačaka. Pomenuti igrači igraju na istoj poziciji zadnjen veznog, a odlikuju ih radna etika, timski duh, dobre defanzivne karakteristike, uz sjajnu kreativnost.

BONUS VIDEO: Vlahović novi rekorder - pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)