"DOŠAO SAM DA BUDEMO ŠAMPIONI!": Mijat Gaćinović teška srca prelomio, ali od danas definitivno ima novi klub (FOTO)

Novosti online

28. 06. 2022. u 15:59

MIJAT GAĆINOVIĆ je do danas bio član Hofenhajma, kome je poslednja "radna sredina" bila Panatinaikos a iako mu se svidelo u zeleno-belom taboru atinskog giganta, ubuduće će nositi drugu odevnu kombinaciju na fudbalskim terenima.

ДОШАО САМ ДА БУДЕМО ШАМПИОНИ!: Мијат Гаћиновић тешка срца преломио, али од данас дефинитивно има нови клуб (ФОТО)

FOTO: EPA

Naime, od danas je reprezentativac Srbije i zvanično član AEK-a.

Da li su tačni navodi nemačkog "Kikera" da Hofenhajm dobiti blizu dva miliona evra po kompletiranju transfera, nije baš postalo odmah poznato, kao ni kolika je tačno plata našeg fudbalera, ali je poznato da mu nije bilo svejedno.

I da želi - titulu.

- Najpre, došao sam ovde jer imam ciljeve koje bih da ostvarimo zajedno. Želim da postanem šampion sa atinskim AEK-om. Zato sam i stigao. Potpisao sam ugovor na četiri godine, nadam se da nećemo toliko čekati na titulu, već da ćemo je uzeti sledeće, ili za dve sezone. Što se mene lično tiče, želim da igram dobro, da budem na visokom nivou, da pomognem ekipi na njenom povratku u Evropu i da zajedno budemo uspešni.

Tome je, gotovo u dahu, dodao i sledeće:

- Iskreno, bilo mi je teško da donesem odluku (o prelasku iz PAO-a u AEK). Proveo sam nekoliko veoma lepih meseci u Panatinaikosu, ostvarili smo fine uspehe, stvarno mi je bilo dobro tamo. Ali, AEK-ovi napori da me dovedu su glavni razlog što sam poziv prihvatio. Stvarno su se čelnici veoma potrudili da me dovedu u aktuelnu ekipu. A kada sam shvatio koje su ambicije, shvatio sam i da je pravi korak doći ovde i biti uspešan u dresu AEK-a u godinama koje su pred nama - istakao je Mijat Gaćinović.

Mijat Gaćinović je rođen 8. februara 195. u Novom Sadu, profesionalnu karijeru je počeo u Vojvodini, a igrao je pet godina za Ajntraht, pre nego što je 2022. prešao u Hofenhajm. Za seniorsku reprezentaciju Srbije je odigrao 23 utakmice i dvaput bio strelac, a sa omladinskom reprezentacijom naše zemlje osvojio je Svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina starosti, na Mundijalitu čiji je domaćin 2015. bio Novi Zeland. Osvojio je dve godine ranije U-19 prvenstvo Evrope.

BONUS VIDEO - TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!