PORAZ KOJI NE BRINE: Trener Partizana Stolica video pozitivne strane u prvom test-meču sa Klužom

M. BLAŽIĆ

25. 06. 2022. u 22:02

PRVIH 90 minuta fudbala u novoj sezoni Partizanu nije donelo pozitivan rezultat, ali jeste mnogo toga što bi trenera Iliju Stolicu moglo da obraduje i da mu smernice u pravcu korigovanja nedostataka.

ПОРАЗ КОЈИ НЕ БРИНЕ: Тренер Партизана Столица видео позитивне стране у првом тест-мечу са Клужом

FOTO: FK Partizan

Od izveštača "Novosti", Ptuj

Činjenica da su crno-beli bili ravnopravni u najvećem delu meča sa šampionom Rumunije Klužom (0:1) bez ijednog klasičnog štopera na raspolaganju i dvojice prvih izbora u najisturenijem delu tima (Rikardo i Milovanović), dovoljna je da minimalan poraz ne unese ni najmanji nemir u svlačionicu.


Debitantska utakmica novog šefa struke na klupi Partizana je, po njegovim rečima, donela pozitivne prizvuke, što bi uz kompletiranje tima do početka Superlige 9. jula trebalo da bude dovoljno za uspešan start.

- Raduje me način na koji smo kontrolisali utakmicu i ritam protiv rivala koji je šampion svoje države. Hrabrost i karakter sa kojima smo ušli u utakmicu i odgovorili svim zahtevima su nešto najpozitivnije. Uz to, pojedinci su izdržali svih 90 minuta u ovoj fazi rada, kada je na programu prva utakmica, a koliko su se istrošili, dovoljno govori slika na kraju, kada su morali da stavljaju led - smireno konstatuje Stolica.

Spremnost Ljubomira Fejse posle gotovo polugodišnje pauze je značajan plus za Partizan.

Uz to, dosta mladih igrača je potvrdilo da kuca na vrata prvog tima. Ipak, strateg "valjka" nije želeo nikoga da apostrofira.

- Ne bih izdvajao imena. Bilo je zanimljivih stvari, ono što se radi na treninzima vidi se i na utakmici. Pojedinci su podneli žrtvu da iznesu minutažu, koja im po fiziološkim parametrima trenutno nikako ne odgovara.

Ono što raduje stručni štab je kontrola protiv spremnijeg tima na većem delu terena tokom svih 90 minuta.

- Imali smo više dominacije naspram njihove svežije postave, na većem delu terena. Toliko se toga desilo, i koincidencija da nemamo oba napadača na raspolaganju, pa nam je nedostajala dubina u poslednjoj trećini terena, a da ne pričam o njihovoj sposobnosti realizacije. Definitivno imamo dosta dobru bazu za ono što planiramo da uradimo.

Crno-beli su od juče jači za štoperski tandem Saničanin - Vujačić, dok bi Andrade mogao da dobije određene minute na generalnoj probi protiv Fenerbahčea.

- Razgovarao sam sa Patrikom, on je zdrav, ali ne smemo sa njim da žurimo da ne bismo rizikovali povredu. Nadam se da ćemo se skupiti uskoro da bismo ravnomerno podelili minutažu - zaključio je Stolica. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)