MESI JE OVO ZASLUŽIO: Barsa odaje počast legendi kluba

Novosti online

18. 06. 2022. u 22:45

LEGENDARNI Lionel Mesi prošle sezone napustio je Barselonu prošle sezone i otišao u PSŽ, a predsednik Katalonaca Đoan Laporta obećao je da će Lionelu Mesiju odaati neku vrstu počasti u klubu.

МЕСИ ЈЕ ОВО ЗАСЛУЖИО: Барса одаје почаст легенди клуба

Foto: EPA-EFE/Yoan Valat

Nesumljivo je Argentinac jedan od najboljih igrača Barselone svih vremena, a klub nije mogao zbog finansijskih peripetija da ga zadrži, te je on otišao u Pariz.

Bio je to veliki šok za svetsku fudbalsku javnost. Pogotovo što zbog ograničenja COVID-19, Mesi nije bio u prilici da se na pravi način oprosti od navijača Barselone.

Izjavio je potom Argentinac da ga je povredio način na koji je napustio Nou Kamp.

- Predvodiću i podržaću svakoga ko pronađe rešenja koja vode do počasti Mesiju, za sve što je dao Barsi. Moramo mu odati večno priznanje za sve što je uradio. Za mene, Leo će uvek biti u Barsi. Okolnosti su nas naterale da uradimo ono što smo uradili, ali to ne može da pokvari priznanje koje moramo da mu odamo i pre ili kasnije, nadam se pre, možemo da odamo počast ovom igraču koji nam je dao toliko godina slave, rekao je između ostalog Đoan Laporta.

Ako ne ranije, jedna od opcija mogla bi biti da Barselona odluči da Masiju oda počast 2024, na 125. godišnjicu kluba, što bi takođe moglo da se poklopi sa njegovim odlaskom iz Pariza pošto je potpisao dvogodišnji ugovor sa mogućnošću još jedne godine u francuskoj prestonici.

Leo Mesi je ukupno odigrao 778 utakmica za Barselonu i postigao 672 gola. Deset puta je bio prvak Španije, sedam puta je osvojio Kup kralja, četiri puta Ligu šampiona…

BONUS VIDEO: TRANSFER ZVEZDA: Ko je Erling Haland najtraženiji fudbaler na svetu?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri