SRBIJI SAMO BOD U LJUBLJANI: "Orlovi" dominirali, pa za pet minuta sve prosuli (VIDEO)

Č. V.

12. 06. 2022. u 19:48 >> 22:47

FUDBALSKA reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno u Ljubljani protiv Slovenije - 2:2 u četvrtom kolu B divizije Lige nacija.

СРБИЈИ САМО БОД У ЉУБЉАНИ: Орлови доминирали, па за пет минута све просули (ВИДЕО)

FOTO: AP

"Orlovi" su odigrali odličnu utakmicu, osim početnih devet minuta drugog dela kada je koncentracija bila na minimumu što je rival iskoristio i u razmaku od pet minuta postigao dva gola.

Izabranici Dragana Stojkovića Piksija su odlično ušli u meč. Od starta su krenuli sa žestokim napadima ka golu Jana Oblaka i nagrada za takvu igru stigla je već u 8. minutu kada je Andrija Živković pobegao Sikošeku i glavom smestio loptu koju je poslao Filip Mladenović u gol rivala. Dobio je jedan nezgodan udarac tom prilikom fudbaler PAOK-a, pa je na startu drugog dela ostao u svlačionici.

Nije Srbija tu stala, već je nastavila da napada. Na semaforu je stajalo 0:2 u 35. minutu kada je Aleksandar Mitrović opet glavom pogodio mrežu rivala. Bio je 46. gol u reprezentativnom dresu najboljeg strelca u istoriji naše zemlje. To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

Ono što je zanimljivo je to da je Srbija dala Sloveniji šest golova u dve utakmice, a pet ih je postignuto glavom. Jedini koji je nogom bio strelac je Nemanja Radonjić.

Posle izvrsnog prvog dela ništa nije naslućivalo da će "orlovi" upasti u problem. Ipak, to se desilo. Kobnih pet minuta bilo je presudno da naša reprezentacija iz Ljubljane ode sa samo jednim bodom.

Slovenija je na praktično identičan način postigla dva gola. Prodor po levoj strani, povratna lopta i pogodak. Strelci su bili najpre Gnezda Čerin, a potom i Šeško.

Do kraja meča je Srbija pokušala da dođe do tri boda. Stojković je u napadu upario Mitrovića i Jovića, ali do promene rezultata nije došlo.

"Orlovi" su drugi na tabeli sa sedam bodova, tri manje od lidera Norveške, Slovenija je četvrta sa dva, dok trećeplasirana Švedska ima tri.

Slovenija - Srbija 2:2 (0:2).

Stadion: "Stožice". Sudija: Mauricio Marijani (Italija). Strelci: Gnezda Čerin u 48. i Šeško u 53. minutu za Sloveniju - Živković u 8. i Mitrović u 35. minutu za Srbiju. Crveni karton: Rajković (Srbija) u 90. minutu van terena.

SLOVENIJA (3-4-1-2): Oblak - Brekalo (od 46. Balkovec), Bijol, Mevlja (od 84. Gorenc Stanković) - Karničnik, Čerlin, Kurtić, Sikošek (od 78. Verbič) - Zajc (od 46. Crnigoj) - Šeško, Čelar (od 46. Šporar).

SRBIJA (3-4-2-1): V. Milinković Savić - Milenković, Veljković, Pavlović - Živković (od 46. Radonjić), Maksimović (od 85. Račić), Grujić (od 66. S. Milinković Savić), Mladenović (od 56. Jović) - Lukić (od 56. Kostić), Tadić - Mitrović.

 

Drugo poluvreme: Slovenija - Srbija 2:2

90+6' - Kraj utakmice!

90' - Meč je produžen šest minuta, a crveni karton je dobio rezervni golman Predrag Rajković koji je prigovarao četvrtom sudiji. On neće moći da brani na narenom meču Lige nacija.

85' - U finišu susreta na terenu je Uroš Račić, dok je meč okončao Nemanja Maksimović.

76' - Lepo je hteo Tadić. Uhvatio je volej iskosa sa desne strane, ali lopta je otišla pored gola Jana Oblaka.

69' - Evo te dugo čekane prilike. Mitrović je sjajo skočio posle centaršuta Tadića, no nije dobro zahvatio loptu koja je otišla pored gola rivala, pa do promene rezultata nije došlo.

67' - Krenula je Srbija ponovo da napada. Deluje da je samo pitanje vremena kada će "orlovi" ozbiljnije zapretiti rivalu.

Nemanja Maksimović/FOTO: AP

 

66' - Utakmica je gotova za Marka Grujića, a 34. put u nacionalnoj selekciji zaigrao je Sergej Milinković Savić.

61' - Mitrović je zapretio na jednoj, a potom Šeško na drugoj strani. Ipak, nije došlo do promene rezultata.

56' - Dve promene pravi selektor Stojković. Mladenovića je zamenio Luka Jović, a Filip Kostić je na teren ušao umesto Saše Lukića.

54' - Slovenija je ekspresno došla do izjednačenja. Opet prodor po levoj strani, povratna lopta i laka egzekucija za Šeška. Ne može da raduje to što je Srbija u razmaku od pet minuta primila dva gola.

51' - Šteta za propuštenu priliku. Mitrović je došao do lopte, odlično šutirao sa 16 metara, ali se Oblak izvio i odbio je u korner. Ipak gol bi bio poništen pošto se napadač Srbije nalazio u nedozvoljenoj poziciji.

48' - Rezervista Šporar je prošao po levoj strani, ostavio je sjajnu povratnu loptu Gnezdi Čerinu kome nije bilo teško da iz odlične pozicije zatrese mrežu "orlova".

46' - Piksi je odmah napravio jednu promenu. Umesto Andrije Živkovića po desnoj strani terena igraće Nemanja Radonjić.

Prvo poluvreme: Slovenija - Srbija 0:2

45' - Kraj prvog poluvremena!

35' - Majstorija Tadića i egzekucija Mitrovića. Kapiten se na fantastičan način oslobodio čuvara, a napadač Fulama je neverovatno skočio i glavom došao do 46. pogotka u reprezentativnom dresu.

30' - Evo prve prilike za domaće i odlične intervencije Milinković-Savića. Šeško je šutirao sa oko 20 metara, no loptu je u korner odbio čuvar mreže Torina.

27' - Nema u ovim trenucima mnogo uzbuđenja. "Dežela" pokušava da prebaci težište igre na polovinu rivala, ali golman "orlova" još uvek nije morao ozbiljnije da interveniše.

21' - Zakasnio je Živković da zatvori Sikošeka, pa je levi bek Slovenije iznudio faul. Domaćin ima priliku da zapreti, pošto je udaljenost od gola Vanje Milinković-Savića je 17 metara. Jasmin Kurtić je šutirao, no odlično je reagovao živi zid.

FOTO: AP

18' - Prva opasnost po gol "orlova". Domaćin je prošao kroz sredinu, ali u poslednjem trenutku je ispred Šeška reagovao Mladenović i otklonio opasnost.

13' - Lepa zamisao fudbalera Srbije. Kombinavoli su iz slobodnog udarca Živković i Tadić, no udarac kapitena "orlova" nije bio dovoljno precizan da stavi na muke jednog od najboljih golmana sveta.

11' - Dobra stvar za selektora Stojkovića je ta da se fudbaler PAOK-a vratio na teren. Jasno je da udarac nije izazvao probleme zbog kojih ne bi nastavio susret.

8' - Srbija je povela u Sloveniji. Sjajno je sa leve strane centrirao Filip Mladenović, a na drugoj strani Sikošeku je pobedao Andrija Živković i glavom poslao loptu u mrežu. Ipak, ono što može da brine je to da je dobio žestok udarac u glavu.

6' - Prva opasnost po gol Slovenije. Tadić je izveo slobodan udarac, Mitrović je šutirao glavom, ali je lopta završila u naručju Jana Oblaka.

4' - Za sada se ispituju snage. Nema opasnosti po golmane. Srbija je pokuašala da zapreti, ali je posle centaršuta Mladenovića loptu očistio Bijol.

1' - Počela je utakmica u Ljubljani, a prvi sa centra su krenuli fudbaleri Srbije.

Uoči meča:

Selektor "olrova" Dragan Stojković Piksi promešao je karte za utakmicu na stadionu "Stožice" u Ljubljani.

Naša selekcija se nalazi u seriji od dve pobede i protive "dežele" imaju ambiciju da taj niz nastave.

Ove dve reprezentacije su odigrali meč na stadionu "Rajko Mitić" pre sedam dana kada je naš nacionalni tim slavio sa 4:1.

Nema sumnje da je Srbija i sada favorit uprkos tome što je selektor Stojković promešao karte. Ipak, svi igrači koji su igrali u dosadašnje tri utakmice su pokazali da na njih ozbiljno može da se računa.

Sastavi:

SLOVENIJA (3-4-1-2): Oblak - Brekalo, Bijol, Mevlja - Karničnik, Čerlin, Kurtić, Sikošek - Zajc - Šeško, Čelar

SRBIJA (3-4-2-1): V. Milinković Savić - Milenković, Veljković, Pavlović - Živković, Maksimović, Grujić, Mladenović - Lukić, Tadić - Mitrović.

BONUS VIDEO: Razočaravajuće prazne tribine na premijeri Srbije u ligi nacija

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati