DA LI NGOJE DOLAZI U HUMSKU? Partizan "pikirao" Belgijanca, ali nije jedini

Z. Ćorović

12. 06. 2022. u 19:29

MALO je falilo da ga Partizan dovede prošlog leta, možda će ovog imati više sreće. Crno-beli ne odustaju tako lako, ponovo su poslali ponudu Žilijenu Ngoju (24), mladom napadaču belgijskog Eupena.

ДА ЛИ НГОЈЕ ДОЛАЗИ У ХУМСКУ? Партизан пикирао Белгијанца, али није једини

Žilijen Ngoj Foto FK Stouk

Njemu je ugovor sa ovim klubom istekao, tako da bi Ngoj došao u Humsku bez obeštećenja, ali je problem što je zanimljiv i brojnim bundesligašima poput Verdera, Šalkea i drugoligaša Hamburga.

Belgijski mediji navode interesovanja i poljske Legije, turskih Kasimpaše i Adane, ali su poziv Partizana izdvojili kao vrlo ozbiljan, jer će jedini od svih interesenata igrati u Evropi, odnosno u kvalifikacijama za LE. Takođe, srpski klub je već duže vreme u kontaktu sa Žilijenom. Kao što je poznato, on je prošlog leta bio u Beogradu na pregovorima i sve se dogovorio sa crno-belima, ali je onda njegov menadžer počeo da traži dodatne bonuse i pravi zavrzlame, tako da je transfer propao.

Ngoj se vratio u Belgiju i imao uspešnu sezonu, pošto je odigrao 29 mečeva za Eupen, postigao pet golova, uz tri asistencije. Pošto nije hteo da produži ugovor, u finišu prvenstva je odstranjen iz tima, pa nije ni igrao.

Ngoj je visok 185 cm, može da igra i polušpica ili kao krilo po bokovima. Pre Eupena, igrao je za mladi tim Stouka, a bio je i član mlade reprezentacije Belgije. Po proceni specijalizovanog sajta "Transfermarkt", njegova vrednost je oko 900.000 evra.

Pokušali su crno-beli ovog leta da privole još jednog krilnog igrača koga dugo prate - Tokmaka Nguena. Međutim, Norvežanin je rešio da produži ugovor sa Ferencvarošem i ostane u Mađarskoj.

STOLICA U PONEDELjAK PROZIVA

NOVI trener Partizana Ilija Stolica u ponedeljak će u 10 časova obaviti prozivku posle koje i zvanično počinju pripreme za novu sezonu. Crno-beli će jednu nedelju raditi u Beogradu, potom se sele u slovenački Ptuj, gde će boraviti od 18. juna do 2. jula. Za zada su dogovorene dve kontrolne utakmice, sa Koprom 20. i rumunskim Klužom 24. juna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)