"IGRAĆEMO I POD BOMBAMA": Zelenski odobrio početak fudbalske lige u Ukrajini

Novosti online

11. 06. 2022. u 13:02

PREDSEDNIK Fudbalske asocijacije Ukrajine Andrij Pavelko izjavio je u subotu da će fudbalski šampionat te zemlje uz odobrenje predsednika države Volodimira Zelenskog početi čak i pod bombama.

ИГРАЋЕМО И ПОД БОМБАМА: Зеленски одобрио почетак фудбалске лиге у Украјини

Foto AP

Uprkos ratnom stanju, prvenstvo bi trebalo da počne u avgustu, a Pavelko je dobio zeleno svetlo od predsednika države Volodimira Zelenskog da pokrene ligu.

- Dao mi je odobrenje prethodne nedelje. Sva fudbalska takmičenja će startovati u avgustu, i za muškarce i za žene - izjavio je Pavelko za agenciju "Asošiejted pres".

O odluci koju je doneo sa Zelenskim, predsednik FS Ukrajine obavestio je šefove FIFA i UEFA Đanija Infantina i Aleksandera Čeferina.

- Rekao sam im da ćemo ponovo igrati fudbal, čak i dok traje rat. Aku budemo morali, igraćemo i pod bombama. Računamo na njihovu podršku - poručio je Pavelko.

On je dodao da fudbal može da skrene misli Ukrajinaca sa rata i teškog stanja u zemlji.

- Fudbal može da skrene pažnju ljudi sa ovog rata i da ponudi Ukrajincima novu, drugačiju perspektivu za budućnost - smatra prvi čovek ukrajinskog fudbala.


BONUS VIDEO: Prazne tribine na premijeri Srbije u Ligi nacija
 
 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (6)

DOSAD NEVIĐENO! Košarkaške sudije ostale u neverici zbog navijača na meču Evrolige Partizan - Zvezda i uradile ovo (VIDEO)