"DELIJE" ZABORAVILI STE! Kako je Piksi odbio da šutira penal protiv Zvezde

Novosti online

29. 05. 2022. u 11:56

BURA koju je izazvalo veliko finale Kupa Srbije i transparent upućen selektoru fudbalske reprezentacije Srbije, Draganu Stojkoviću Piksiju, ne prestaje da silazi sa naslovnih strana medija.

ДЕЛИЈЕ ЗАБОРАВИЛИ СТЕ! Како је Пикси одбио да шутира пенал против Звезде

FOTO: M. Vukadinović

"Delije" su pokazale da nisu prijateljski nastrojeni prema petoj zvezdinoj zvezdi.

- Nikada nije bila tvoja, ti nikada nisi bio naš. Decenijskog potopa posle tebe, seća se svaki zvezdaš. Sajonara - pisalo je na transparentu koji se našao na severnoj tribini.

Povodom događaja oglasio se i Vladimir Cvetković, jedan od najboljih košarkaša u istoriji Crvene zvezde i bivši funkcioner fudbalskog kluba iz Ljutice Bogdana.

-  Piksi je veliko srpsko, svetsko i Zvezdino ime, ne znam zašto je to tako. On je Zvezdina zvezda, zasluženo. Ja samo znam da je Piksi svaki meč u Zvezdi ginuo! Nije bitno da li smo igrali protiv nekog evropskog kluba, ili našeg niželigaža. Uvek je ulagao sebe, s pravom je bio jedan od najboljih, uvek. Bio je srčan igrač poznata je to stvar, to može da se proveri. Piksi finale u Bariju nije hteo da igra. Znam to veoma dobro, sećam se tih dana. Taj ciklus na putu ka evropskoj tituli bio sam uz ekipu, sedeo na klupi. Znam, da kad je Piksi ušao u igru u Bariju, naši su se igrači sledili. Odigrao je taj produžetak ležerno, a odbio je da puca penal. Protiv nas, protiv svoje Zvezde! To dosta govori o njegovom odnosu prema klubu - rekao je Vladimir Cvetković.

Podsećanja radi, pre 31 godinu, na današnji dan, na stadionu "Sveti Nikola" u Bariju, u finalu tadašnjeg Kupa evropskih šampiona, Crvena zvezda je odmerila snage sa Olimpikom iz Marselja. I slavila posle penala.

FOTO: FSS

 

Posle 90 minuta nije bilo golova, a trener Rajmond Gutals je u drugom produžetku uveo sadašnjeg selektora Srbije.

- Igrao sam sedam-osam minuta. Bilo je nekoliko situacija koje su bile kobne i tragične po Zvezdu. Na sreću, nije se desilo - kazao je svojevremeno Stojković u dokumentarcu "Put radosti - Kako je Zvezda pokorila Evropu", a onda opisao šta se dešavalo uoči penal serije.

- Kad nam je (Gutals) prišao, rekao je - šutiraš ti, onda i ti. Ja pitam zbog čega ja, a on kaže: "Pa ti si super tehničar. Svež si..." Rekao sam mu: "Nema šanse, nema teorije, šutiraj ti..." Tako da sam odbio. Tako se završila ta priča, bilo je dosta nekorektno sa moje strane. Tako je bilo, kad već nisam igrao utakmicu. Nije bilo dileme da šutiram penal protiv Zvezde - objasnio je Stojković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna