DISCIPLINCI NEMILOSRDNI: Partizan zbog „Pola Mađar, pola ustaša“ mora mnogo da plati

Novosti online

18. 05. 2022. u 21:40

FUDBALSKI klub Partizan kažnjen je sa pola miliona dinara od strane Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije, zbog uvredljivih pesama i skandiranja na račun Vojvodine.

ДИСЦИПЛИНЦИ НЕМИЛОСРДНИ: Партизан због „Пола Мађар, пола усташа“ мора много да плати

foto: AP

Naime, najvatrenije pristalice kluba iz Humske pevale su navijačku pesmu "Pola Mađar, pola ustaša", koja je nažalost već tradicionalno deo kolaža susreta pomenutih timova.

Službena lica evidentirala su šovinističke ispade i ostavila prostor Disciplinskoj komisiji Fudbalskog saveza Srbije za reakciju. Sledeći član 86 "kaznenog" pravilnika, članovi sednice nakon zasedanja izrekli su finansijsku kaznu u iznosu od pola miliona dinara fudbalskom klubu Partizan.

Posle meča evidentirana je serija organizacionih propusta, kada se veliki broj navijača našao se na terenu.

Stvar se usijala i davne 2011. godine, posle finala Kupa Srbije, kada su se navijačima u sramotnom skandiranju pridružili i igrači beogradskog tima, zbog čega je Vojvodina najavila tužbe protiv njih. Tadašnji predsednik novosadske "stare dame", Ratko Butorović rekao je rečenicu koja se i danas ponavlja: "Mi nismo ustaše, a da smo Mađari, ne bi nas bilo sramota".

Kažnjena je i Vojvodina sa 200.000 dinara, zbog upotrebe pirotehnike na utakmici sa Crvenom zvezdom.

Pokrenut je postupak i protiv beogradskih crveno-belih, iz istog razloga. Navijači Zvezde preterali su sa bakljama, dimnim bombama i petardama, na gostovanju u Kruševcu. Klub očekuje sankciju na narednoj sednici Disciplinske komisije.

BONUS VIDEO:  Superliga Srbije u vrhu najgrubljih liga na svetu, kako stoje ostali?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)