KO SME DA SE USPAVA? Šampion od 18.30 gostuje u Kruševcu protiv Napretka, Stanković traži maksimum

Z. Ć.

15. 05. 2022. u 09:54

OSMICA protiv Novog Pazara u Kupu podigla je samopouzdanje u redovima šampiona do maksimuma pred najvažnije utakmice u finišu sezone.

КО СМЕ ДА СЕ УСПАВА? Шампион од 18.30 гостује у Крушевцу против Напретка, Станковић тражи максимум

FOTO: M. Vukadinović

Crvena zvezda danas (18.30) gostuje u Kruševcu protiv Napretka i ovo joj je predzadnji stepenik na putu do trona. Trener crveno-belih Dejan Stanković je uveren da će njegov tim nastaviti sa sjajnim partijama ovog proleća.

- Odlučno igramo u ovom plej-ofu, ali još nije kraj. Ovaj fokus, ovaj odnos i ovakav ritam moramo da zadržimo. Prolaskom u finale Kupa, kao što smo i pričali, izvukli smo maksimalan broj utakmica u sezoni na našu veliku sreću i zadovoljstvo, ali i na sreću naših navijača, koji su uvek tu, što su pokazali i protiv Novog Pazara. Tako da svi zajedno idemo ka našem cilju. Čeka nas nezgodno gostovanje. Moram biti iskren i reći da Napredak u ovom plej-ofu nije ostvario pobedu, niti postigao gol, ali to ne treba da nas zavarava niti opušta. Uvek je to nezgodno i teško gostovanje. Uvek kada igraš van "Marakane" je dosta teže - oprezan je Stanković.

Bilo bi krajnje neozbiljno da se unapred upišu bodovi, iako je Zvezda veliki favorit u ovom meču. Ili, taman posla, da se kilavo uđe u dvoboj.

- Igrači su svesni cele situacije, i neće se uspavati. Ko može da se uspava, kada si napravio takav uspeh do sada, da si bio na minus pet, a sada si na plus dva. Kako da se uspavamo. Ne vidim razlog za to, niti želimo da se uspavamo. Naprotiv, ostaćemo budni do kraja. Svi su zdravi, niko ne propušta gostovanje u Kruševcu. Očekujem samo ozbiljan pristup od prvog minuta, kao što smo to radili u poslednjih nekoliko utakmica.

Iako su mladi igrači poput Stanića i Stankovića blistali u poslednjem meču, ovoga puta prednost dobijaju iskusniji.

- Neće momci početi, to je sigurno. Iako oni čine deo rostera i deo našeg tima, idemo sa proverenim snagama, sa najjačim timom. Ne mogu da kažem da sa njima ne bismo bili najjači, ali sigurno da hijerarhija postoji.

Tradicija je apsolutno na strani gostiju, koji su slavili na 11 poslednjih mečeva. Inače, Crvena zvezda i Napredak su do sada odigrali ukupno 61 meč. Naš najtrofejniji klub je slavio 43 puta, 14 susreta je završeno nerešenim rezultatom, dok su Kruševljani pobedili na samo četiri susreta, uz gol-razliku 139:47.

MARJANOVIĆ NAJVEĆA PRETNjA

STANKOVIĆ je biranim rečima hvalio protivničkog kapitena Sašu Marjanovića.

- Saša je postigao taj pogodak koji je Napretku obezbedio da uđe u plej-of. Ne znam kako bi bilo da je Napredak išao da igra plej-aut. Uz dužno poštovanje, on je najtalentovaniji i najbolji igrač Napretka. Kapiten, momak koji fenomenalno igra fudbal i lepo ga je gledati na terenu. Ima taj čist suvi kvalitet i pravi razliku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024