NAVIJAČI LIVERPULA ČUPAJU KOSU: Mančester siti šampionski juriša ka odbrani titule (VIDEO)

Novosti online

08. 05. 2022. u 19:46

FUDBALERI Mančester sitija savladali su na domaćem terenu ekipu Njukasl junajteda u okviru 35. kola Premijer lige rezltatom 5:0. Na taj način su se izdigli na tri boda prednosti u odnosu na prateći Liverpul i samo tri kola pre kraja jurišaju ka odbrani titule prvaka Engleske. Ona bi bila dodatno zanimljivija da je Liverpul dan ranije pobedio ekipu Totenhema, ali nije - bilo je 1:1.

НАВИЈАЧИ ЛИВЕРПУЛА ЧУПАЈУ КОСУ: Манчестер сити шампионски јуриша ка одбрани титуле (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Domaćini su od prve sekunde preuzeli kontrolu poseda lopte, segmenta na kome njihov trener Pep Gvardiola kroz karijeru uvek insistira.

Odbrana "svraka" kapitulirala je već u 19. minutu, kada je nezamenjivi vojnik stratega "građana" Žoao Kanselo dočekao na desnoj stativi dubinsko dodavanje saigrača i glavom asistirao Rahimu Sterlingu. Njemu sa samo nekoliko metara udaljenosti nije bilo teško da sprovede loptu u mrežu.

FOTO: Tanjug/AP

Siti je nastavio da melje protivnika, a prednost je duplirana nakon dalekometnog šuta Ilkaja Gundogana, čiji je odbitak dočekao Ajumerik Laport i dobrom anticipacijom sebe doveo u poziciju da šutira u nebranjenu mrežu nemoćnog Dubravke.

Da Gvardiolne ekipe mogu i te kako biti opasne iz prekida potvrdio je defanzivni vezista, Rodri, kada je glavom dočekao sjajan centaršut Kevina de Brujnea iz kornera i poslao loptu u donji levi ugao nemoćnog čuvara mreže "svraka".

Dete kluba iz Mančestera, Fil Foden, je u nastavku ušao sa klupe i uspeo da se upiše podugačku listu strelaca golom 90. minutu na asistenciju Zinčenka

Konačnih 5:0 i tačku na ovu priču stavio je Rahim Sterling u 93. minutu svojim drugim pogotkom, i to na dugo čekanu asistenciju skupo plaćenog Džeka Griliša. Sjajna timska akcija za kraj demonstrirala je šampionsku igru Sitija i podsetila na sav onaj prelepi fudbal kojim su "građani" pružali iz kola u kolo, gotovo celim tokom ove sezone.

Mančester siti naredni meč igra već za tri dana, kada će ići na gostovanje Vulverhempton vonderersima.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO: HIT SNIMAK! Mitrogol poslao poruku

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri