STIŽE ZAMENA ZA POGBU: Sprema se drugi najveći transfer u istoriji fudbala!

Novosti online

07. 05. 2022. u 20:39

ENGLESKI mediji danas pišu o tome da Deklan Rajs namerava da napusti Vest Hem predstojećeg leta, nakon što je odbio i treću ponudu “čekićara” o nastavku saradnje. Ugovor koji mu je ponuđen učinio bi ga najplaćenijim igračem u istoriji bordo-plavih. Nagađanja o prelasku u Mančester junajted dodatno su podgrejana ovom vešću, a suma koja se sve više pominje je vrtoglavih 180 miliona evra.

СТИЖЕ ЗАМЕНА ЗА ПОГБУ: Спрема се други највећи трансфер у историји фудбала!

FOTO: AP

Deklan Rajs odigrao je sezonu karijere igrački i liderski noseći njegov voljeni Vest Hem do polufinala Lige Evrope, u kom su eliminisani od Ajntrahta iz Frankfurta za koji nastupa srpski reprezentativac Filip Kostić. Njegov tim je na respektabilnom sedmom mestu Premijer lige.

 

"Unapređena verzija ikone kluba" i njegovog mentora Marka Nobla, predstavlja važan šraf tim iz istočnog Londona u tekućoj sezoni. Upisao je 46 nastupa kombinovano u svim takmičenjima, postigavši pet golova uz četiri asistencije. 

Ko je spreman da plati?

Ukoliko neki tim izdvoji 180 miliona evra, bio bi to apsolutno najvredniji transfer u istoriji Premijer lige, a aktuelni rekord drži Džek Griliš, čiji je prelazak iz matične Aston vile u Mančester siti bio vredan 117 miliona evra. Takođe postao bi drugi najskuplji fudbaler u istoriji fudbala, odmah iza Nejmara, koga je PSŽ platio 222 miliona evra na leto 2017. godine.

Danas su glasine o prelasku na Old Traford dosegle usijanje, pa je prema engleskim medijima Rajs već viđen na "teatru snova". Polu Pogbi i Nemanji Matiću koji igraju na poziciji zadnjeg veznog, koja je između ostalog Rajsova primarna, na leto ističe ugovor. Reprezentativac Engleske zamišljen je kao idealna dugoročna zamena, na mestu na kom "crveni đavoli" već dugo kubure.

Čelsi se ranije pominjao kao potencijalna opcija, ali veliko je pitanje da li će novi vlasnici biti spremni da odmah po preuzimanju kluba "iskeširaju pomenutu sumu". Zanimljivo da je Rajs prve fudbalske korake zabeležio u redovima "plavaca", odakle je prešao u akademiju Vest Hema, gde je prošao uzraste pionira i kadeta.

Kroz medije se provlači informacija da je i Mančester siti zainteresovan, ali s obzirom na to da u sistemu Pepa Gvardiole tu poziciju zacementirano pokriva Rodri, veliko je pitanje koliko nužno će biti da "građani" krenu u transfer poteru za Deklanom Rajsom. 

Jedno je sigurno prelazak ovog "bisera" engleskog fudbala je transfer bomba koja čeka svoju detonaciju. Sve izvesnije je da će Rajs poći putem Old Traforda. 

BONUS VIDEO: HIT SNIMAK! Mitrogol poslao poruku

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni