SRBIJI MESTO U PLEJ-OFU KVALIFIKACIJA ZA LE? Evo šta treba da se dogodi za to...

Novosti online

03. 05. 2022. u 09:21

UEFA je odlukom da zabrani ruskim klubovima učešće u klupskim takmičenjima naredne sezone pravu pometnju, a kada se pogledaju srpski klubovi i određene benefite.

СРБИЈИ МЕСТО У ПЛЕЈ-ОФУ КВАЛИФИКАЦИЈА ЗА ЛЕ? Ево шта треба да се догоди за то...

Foto: Novosti arhiva/M. V.

Šampion Srbije biće pomeren u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona (da bi se to desilo potrebno je da Viljareal ne osvoji to takmičenje), a najviše će koristi imati osvajač Kupa Srbije, tim koji će se takmičiti u Ligi Evrope.

Osvajač Kupa Srbije mogao bi da obezbedi mesto direktno u plej-ofu Lige Evrope. To bi naravno za sobom povuklo i zagarantovanu grupnu fazu LK u slučaju eliminacije. Za to je potrebno da se ispune dva uslova: LE treba da osvoji pobednik ovogodišnjeg polufinala Lajpcig - Lester i da LK osvoji bilo ko sem Lestera.

U slučaju da se ostvare ta dva scenarija, tada bi pobednik Kupa Češke i Hrvatske bio prebačen iz 3. kola kvalifikacija za LK u 3. kolo kvalifikacija za LE. To će automatski doneti pomeranja kada su u pitanju osvajači kupa Kipra i Srbije.

Ono što vredi pomenuti jeste to da će, ako se ispuni samo jedan uslov, doći do pomeranja u kom će češki pobednik Kupa ući u 3. kolo kvalifikacija za LE i tako "pogurati" predstavnika sa Kipra u plej-of LE.

Polufinale Kupa Srbije igra se 11. maja i parovi su Partizan - Vojvodina i Crvena zvezda - Novi Pazar, a ono što vredi pomenuti jeste to da će drugoplasirani iz Superlige zauzteti mesto osvajača Kupa ukoliko šampion osvoji duplu krunu.

BONUS VIDEO: Piksi saopštava spisak reprezentativaca za predstojeće prijateljske utakmice

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije