NOVA BURA U SRPSKOM FUDBALU: Baraž uz VAR tehnologiju, inače...

Novosti online

29. 04. 2022. u 21:57

UČESNICI plej-auta zatražili su upotrebu VAR tehnologije u borbi za opstanak u elitnom rangu.

НОВА БУРА У СРПСКОМ ФУДБАЛУ: Бараж уз ВАР технологију, иначе...

FOTO: FSS

Timovi učesnici plej-auta obratili su se javnosti zajedničkim saopštenjem u kojem zahtevaju da mečevi baraža tražeupotrebu VAR snimka kako bi se sprečile neregularnosti.

Zbog toga su osam učesnika napisala zajedničko pismo Zajednici Superlige, FS Srbije i Komisiji za takmičenje sa zahtevom da se utakmice Baraža igraju na stadionima koji imaju mogućnost za VAR kamere.

U suprotnom – tvrde u Kolubari, Mladosti, Radniku, Spartaku, Novom Pazaru, Radničkom 1923, Proleteru i Metalcu – biće ugrožena regularnog kompletne lige.

Osam superligaša podseća da u skladu sa odredbama Pravilnika o licenciranju klubova za Superligu jasno piše da klubovi PLS-a koji ne učestvuju u postpku licenciranja za elitni rang ne mogu da igraju baraž. Umesto takvih klubova trebalo bi, dodaje se, da baraž igra prvi sledeći klub na tabeli, koji se uredno prijavio i sproveo proces licenciranja.

Prvi mečevi baraža zakazani su za 25. maj na stadionima prvoligaša, dok bi se revanš utakmice igrale četiri dana kasnije.

- Ukoliko smatrate da je od dana potpisa ovog zahteva do prve utakmice baraža nedovoljno vremena za instalaciju VAR sistema želimo da vam ukažemo da je to isto onoliko vremena koliko će u slučaju da pobednik baraža bude klub iz Prve lige Srbije, pomenuti klub imati vremena da postavi VAR platformu do svoje prve utakmice u okviru Superlige Srbije za sezonu 2022/23 -dodaje se u zajedničkom pismu superligaša, prenosi Mozzart sport.

Jedno od rešenja moglo bi da bude i da prvoligaši za domaći teren prijave neki od stadiona na kojima je VAR sistem već instaliran. Javor je prema našim nezvaničnim informacijama baš iz tog razloga prijavio stadion Metalca, pa će u eventualnom baražu biti domaćin u Gornjem Milanovcu, a ne u Ivanjici. Ostali prvoligaši to nisu uradili i to je i izazvalo reakciju iz klubova Superlige.

- Smatramo da ako VAR ne bude obavezan na ovim utakmicama da je u najavi režiranje ovih utakmica i da će neki od timova biti oštećeni. Napominjemo da se još ne stišavaju medijski napadi kad VAR nije radio na nekoj od utakmica na samo 15 minuta, a da vi planirate da utakmice koju određuju sudbinu nekim ekipama uopšte ne bude korišćenja VAR sistema. Zato apelujemo na vas da u cilju fer-pleja uradite ono što od vas tražimo jer u suprotnom ozbiljno dovodite regularnost takmičenja i grubo kršite smernice i pravila koje ste upravo Vi sami usvojili i doneli u gore navedenim propisima - ističe se u dopisu upućenom na Terazije.

BONUS VIDEO: TRANSFER ZVEZDA: Ko je Erling Haland najtraženiji fudbaler na svetu?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)