"ENFILD" NIJE MESTO ZA ČUDA: Viljareal sanja novu senzaciju u Ligi šampiona

Đ. SAMOILOVIĆ

27. 04. 2022. u 09:00

POSLE izbacivanja Juventusa i Bajerna, Viljareal večeras kreće u pohod na novo čudo. U prvom meču polufinala Lige šampiona (revanš 3. maja) "žuta podmornica" dolazi na "Enfild" u goste Liverpulu (21.00), na mesto gde se snovi ostvaruju i čuda dešavaju, ali mnogo ređe onima koje čuveni "kop" ne podržava.

ЕНФИЛД НИЈЕ МЕСТО ЗА ЧУДА: Виљареал сања нову сензацију у Лиги шампиона

FOTO: EPA

Simpatični Viljareal, naspram sebe imaće ekipu koja je trenutno možda i najbolja na svetu, uzavrelu atmosferu čuvenog stadiona u gradu "Bitlsa", ali i statistiku koja govori da su "redsi" u aktuelnoj sezoni u svim takmičenjima na svom bunjištu poklekli samo jednom - u revanš meču četvrtfinala LŠ, kada je Inter pokorio do tada neosvojivu tvrđavu (1:0).

Za novu senzaciju, šanse su male. Ali, bile su i protiv Juvea i Bajerna, pa je taktička domišljatost Unaija Emerija i kompaktnost momaka u žutim dresovima odbila svaki nasrtaj favorizovanih velikana.

Upravo večitog potcenjenog španskog trenera svi apostrofiraju kao ključnu komponentu u pokušaju da se stigne do trećeg uzastopnog skalpa jednog od evropskih fudbalskih plemića.

- Najvažniji je trener. On je fantastičan, vrlo dobro zna da čita igru. Ulazak u polufinale je neverovatan. To je ostvarenje sna i za njega, i za klub - kaže Samjuel Čukuveze, strelac izjednačujućeg gola u Minhenu koji je Viljareal odveo u polufinale.

Svesni su i u Liverpulu da bi bilo kakvo potcenjivanje Emerija i njegovih momaka bilo pogubno. Žreb ih je nagradio na papiru najlakšim protivnikom na putu do Pariza, gde se igra susret za pehar, ali teren će pokazati da li su spremni da opravdaju ulogu favorita.

- Nikada ne uzimam ove stvari zdravo za gotovo. Biće jako teško, ali ovo je polufinale. Da nije teško, nešto bi bilo pogrešno - ističe Jirgen Klop, trener Liverpula.

Emeri: Najbolji "redsi" ikada

TRENER Viljareala Unai Emeri prepušta ulogu favorita domaćinu:

- Ovo je najbolja ekipa "redsa" koju sam video. To vidim kao dodatnu motivaciju, da pokušam da pobedim najbolji Liverpul u istoriji.

BONUS VIDEO: NAJGRUBLjE LIGE NA SVETU: Superliga Srbije u vrhu, kako stoje ostali?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)