"NE PAMTIM KAD JE ČUKARIČKI UGROZIO ZVEZDU": Stanojević ne veruje u "brđane"

Novosti online

26. 04. 2022. u 16:16

TRENER Partizana Aleksandar Stanojević pred duel sa TSC-om govorio je o tom meču, ali i trci za titulu sa Crvenom zvezdom.

НЕ ПАМТИМ КАД ЈЕ ЧУКАРИЧКИ УГРОЗИО ЗВЕЗДУ: Станојевић не верује у брђане

FOTO: FK Partizan

Crno-beli u utakmicu sa timom iz Bačke Topole ulaze sa dva boda zaostatka u odnosu na večitog rivala i pobeda je imperativ kako bi se borba za prvaka nastavila.

- Imali smo nekoliko dana odmora, spremali smo se i spremni smo za narednu utakmicu. Imamo iskustva iz prethodnog duela sa TSC-om. Bilo je teško, postigli smo tada dva gola iz prekida i upisali pobedu, ali ne mogu da kažem da je bilo rutinski - rekao je Stanojević.

Žarko Lazetić i Aleksandar Stanojević/FOTO: FK Partizan

Dotakao se šef stručnog štaba kluba iz Humske zdravstvenog biltena.

- Imamo sve igrače na raspolaganju osim Uroševića čiji ćemo status znati danas posle treninga. Takođe, Fejsa je ponovo imao neki sitan problem i njegov status će biti poznat u toku dana.

On se potom osvrnuo na reči kolege Žarka Lazetića da bi Partizan i Zvezda mogli da igraju svoju ligu. Takođe, pohvalio ga je za sve što radi u TSC-u.

- Ukoliko smo pobegli trećeplasiranom 29 bodova znači da smo odskočili u odnosu na rivale. Nije to tako lako, treba ostvariti toliko pobeda. Ne znam šta da kažem na taj komentar, a da se ne vraćam na staro. Svakako, zadovoljan sam što smo ostvarili veliki broj bodova. Lazetić je uneo prepoznatljiv stil igre. Menjaju sisteme, načine ulaska u igru, adaptiraju se u odnosu na rivala koristeći svoje vrline. Sviđa mi se kako radi Lazetić koji gaji specifičan način igre. TSC može da igra sa tri ili četiri igrača u odbrani, da napadne sa dva napadača i transformacije su odlika dobrog tima i trenera. Mi smo adaptirani na sve, situacije rešavamo zonski i na sastanku pripreme ću igračima ukazati šta možemo da očekujemo.

"Ne opterećujem igrače, jer ne zavisi od nas"

Za kraj se osvrnuo na trku za titulu sa večitim rivalom. Partizan zaostaje za Zvezdom, a Stanojević je svestan da je za eventualno preuzimanje prve pozicije potreban kiks crveno-belih.

- Nije lako sa te strane motivisati igrače. Zvezda igra sa Čukaričkim koji ne pamtim kada ih je ugrozio. Teško je verovati da će i sad iako su u samom vrhu srpskog fudbala. Ne opterećujem igrače jer u ovom trenutku ne zavisimo od nas, ali se nadamo. Nje lako u ovim okolnostima, moramo sve da pobedimo, a imamo teške izazove pred nama. Nije lako pobediti sve utakmice iako smo mi trijumfovali u velikom broju utakmica i napravili dobar rezultat do sada - zaključio je trener crno-belih.

Utakmica Partizan - TSC igra se u sredu od 14 časova u Humskoj.

 

BONUS VIDEO: NAJGRUBLjE LIGE NA SVETU: Superliga Srbije u vrhu, kako stoje ostali?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024