"LEVA NOGA ZA BOGOVE": Filip Kostić, srpska mašina za uništavanje

Novosti online

15. 04. 2022. u 08:58

FILIP Kostić postigao je dva pogotka u pobedi Ajntrahta nad Barselonom (4:3 ukupni rezultat) i tako odveo nemački klub u polufinale Lige Evrope.

ЛЕВА НОГА ЗА БОГОВЕ: Филип Костић, српска машина за уништавање

FOTO: Tanjug

Impresivan je način na koji je postigao treći pogodak, nijedan golman na svetu to ne bi mogao da odbrani. Usledila je navijačka eksplozija na tribinama jer je susret gledalo čak 30.000 Nemaca, koji su na različite načine uspevali da dođu do karata.

Nakon svega je Kostić objavio poruku na Instagramu.

"Veoma sam ponosan na ovaj tim i hvala vam na neverovatnoj podršci", napisao je na nemačkom Kostić.

Na prvoj fotografiji se vidi kako Kostić visoko drži svoj dres, tako da se vide prezime i broj i pokazuje ga navijačima.

Mnogi saigrači su mu ostavljali poruke oduševljenja ispod fotografija, ali se oglasio i jedan reprezentativac Srbije.

Sergej Milinković-Savić pažljivo je ispratio partiju Kostića, pa mu je na nemačkom napisao.

"Svetska klasa brate", napisao je vezista Lacija, a na nemačkom mu se zahvalio Kostić.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Filip Kostic (@filipkostic)

Ono što "zastrašuje" su Kostićevi brojevi u sinoćnjem meču, imao je kontakt sa loptom 55 puta, dobio 12 duela, dao dva gola, uz jednu asistenciju. Uz to, pripremio je tri šanse saigračima, 3 od 4 puta je sjajno centrirao, od 4 udarca na gol su tri završila u okviru gola. 

Ovo je nestvarna partija, a nemački mediji podsećaju da je Filip Kostić ove godine dao gol i asistirao na dva najteža gostovanja Ajntrahta, u Bundesligi protiv Bajerna i sada protiv Barselone.

Nemački mediji kažu da je Kostić možda otkrovenje za Barselonu, ali da u Nemačkoj važi za jednog od najboljih spoljnih igrača Bundeslige, ali i generalno u ligama petice. 

Ređaju se epiteti "Mašina", "Leva noga za bogove", lokalni list "Frankfurter Rundšau" je Srbinovu partiju nazvao savršenom, ne samo u napadu, gde je rasturio rivala, već i na svojoj polovini, gde je sjajno zatvorio bok protiv Dembelea i Traorea. 

Ovo će biti četvrta sezona u nizu u kojoj Kostić ima više od 10 asistencija, a ove godine je dao i osam golova u Evropi.

FOTO: Tanjug

 

Ono što je zanimljivo je da nije otišao iz Ajntrahta, ispostavilo se da je to za njega dobro, jer ga sada čeka sigurno transfer iz snova. Zaigrao je strašno na najvećoj sceni, ostala mu je još godina ugovora, "orlovi" moraju da ga prodaju, i mogao bi da završi u većem klubu od Lacija pred čijim je vratima bio prošlog leta. 

Naravno, već su počele priče o transferu, nekoliko timova će tražiti levog spoljnog igrača, pominje se Totenhem, Konte je želeo Kostića dok je još bio u Interu. Cena posle plesa na Kamp Nou je još više porasla...

BONUS VIDEO: Stanojević pobesneo zbog nedosuđenog penala 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)