"NOVOSTI SAZNAJU": VAR "mrtav" na meču Zvezde i Radničkog

N. Iljukić

11. 04. 2022. u 10:00

TEORETIČARI zavere o tome da "neko i negde" direktno radi protiv VAR tehnologije u Superligi Srbije od sinoć imaju dva aduta više u svojim rukama.

НОВОСТИ САЗНАЈУ: ВАР мртав на мечу Звезде и Радничког

FOTO: N. Iljukić

Kako "Novosti" saznaju, na utakmici Crvena zvezda - Radnički Kragujevac tokom svih 90 minuta nije bila moguća upotreba VAR sistema.

Naime, audio-komunikacija među četvoricom sudija na terenu je funkcionisala, ali ta ista audio-komunikacija između arbitara na terenu i VAR sudija u sobi u Staroj Pazovi uopšte nije radila, pa je ovaj meč praktično odigran bez ove tehnološke novotarije koja je u drugom delu sezone sve češće po nekoliko minuta, ili, kao u ovom slučaju, tokom cele utakmice u kvaru na mečevima Crvene zvezde ili Partizana.

Prema saznanjima "Novosti", VAR je, dakle, potpuno bio van funkcije juče na stadionu "Rajko Mitić", dok je potpuno nejasno šta je bio posao VAR sudije Marka Ivkovića tokom meča Čukarički - Partizan.

Ovaj mladi arbitar je imao priliku da u 11. minutu ispravi početničku grešku glavnog sudije Novaka Simovića, kada je Kovačeviću umesto crvenog pokazao samo žuti karton, kada je kao poslednji igrač odbrane, na 30 metara od svog gola, oborio Rikarda.

Simović nije želeo ni da posluša sugestiju iz VAR sobe, pa je ostao pri svojoj pogrešnoj odluci.

Kako smo još pre nekoliko dana pisali o ovoj temi, ispostavilo se da su dva od četiri uređaja za audio-komunikaciju između VAR sudija i arbitara na terenu - u kvaru.

Da li se radi o pukom slučaju ili svesnoj opstrukciji, na ovo će odgovor morati da daju ljudi koji vode Sudijsku komisiju FSS i takmičenje u Superligi.

Ovako ostaje sumnja da su "prvoborci" protiv uvođenja VAR tehnologije u domaću elitu preokrenuli stvari u svoju korist u odnosu na prvi deo sezone, kada je ova tehnološka novotarija radila besprekorno.

BONUS VIDEO:Da li je Partizan oštećen na Banovom brdu?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri