LALAT NE ZNA PROTIV ZVEZDE: Radnički demoliran, "večiti derbi" na "Marakani"

Novosti online

10. 04. 2022. u 18:52 >> 18:59

FUDBALERI Crvene zvezde savladali su Radnički iz Kragujevca rezultatom 4:1 (1:0) i na taj način tim Dejana Stankovića osigurao je prvu poziciju pred plej-of i još važnije, domaći teren u narednom večitom derbiju.

ЛАЛАТ НЕ ЗНА ПРОТИВ ЗВЕЗДЕ: Раднички демолиран, вечити дерби на Маракани

FOTO: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić

Crvena zvezda i Partizan imali su pred ovaj meč isti broj bodova, ali je činjenica da crveno-beli imaju bolji međusobni rezultat dovela do toga da na tabeli aktuelni šampion bude prvi.  

Hoće li bodovni saldo ostati poravnat i nakon večerašnjih mečeva odgovor će nam dati Čukarički i Crvena zvezda koji se sastaju od 19.05 na stadionu Čukaričkog.

Zvezda je od prvog sudijskog zvižduka bila bolji rival i jasno je bilo da će gosti ispred svog gola parkirati autobus. Zvezda je ipak imala ulaznicu za tu vožnju, te je napadačku igru krunisao Srnić golom u 27. minutu.

Do kraja poluvremena nastavila je da napada Zvezda, imali su svoje šanse Mirko Ivanić i Aleksandar Katai, pa i Ohi, ali su se propisno ispromašivali.

Ipak drugo poluvreme donelo je znatno bolju završnicu igrača Crvene zvezde.

Prvo je Katai u 52. minutu odlično kroz šesnaesterac proigrao Bena, reprezentativac Komora imao je priliku da se namesti i šutira za 2:0. Samo četiri minuta kasnije Mirko Ivanić uvećao je prednost na 3:0. Proigrao ga je iskosa Gajić, a on šalje loptu u mrežu za novu radost zvezdaša.

FOTO: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić

Tekst potpisa

Dvanaest minuta pred kraj meča prvenac je u dresu Zvezde upisao je Nemanja Motika. Nakon lepe akcije po levoj strani petom ga je u šesnaestercu proigrao Srnić, a bivši fudbaler Bajerna rutinski uvećava na 4:0.

Konačnih 4:1 postavio je Maksimović nakon što je pre toga gotovo sa gol linije Dragović sklonio loptu, ona se odbija do Maksimovića koji je iz drugog pokušaja savladao Gordića.

Podsetimo, naredni meč koji Crvena zvezda igra biće "večiti derbi", koji će se igrati na Marakani 16. aprila od 18 časova.

ZVEZDA - RADNIČKI 1923 4:1

(Srnić 27', Ben 52, Ivanić 56', Motika 78' -  Maksimović 86')

Drugo poluvreme

86' GOL Prvo je dobro reagovao Dragović na udarac Minića, potom do lopte dolazi Maksimović, prvobitno mu Gordić brani udarac, ali iz drugog pokušaja upisuje se fudbaler Radničkog na semafor.

 

78' GOL - Srnić je na fenomenalan način proigrao Nemanju Motiku koji je upisao svoj prvenac. Prelepo je reagovao na dodavanje petom bivši fudbaler Bajerna za 4:0.

 

64' Zvezda i dalje kontroliše igru, ali je intenzitet napada znatno slabiji. Ne žele da se troše domaći igrači pred naredni meč koji će igrati protiv Partizana.

56' GOL - Fantastična igra Mirka Ivanića u ovom meču krunisana je golom. Vezista je odlično reagovao na dodavanje Gajića i poslao loptu u mrežu sa desetak metara.

 

52' GOL - Katai je dobro dodao do Bena, prošla je lopta kroz peterac, a napadač domaćih rutinski ju je poslao u mrežu.

 

50' Od prvog sudijskog zvižduka u nastavku meča gosti gotovo da nisu pipnuli loptu, apsolutnu kontrolu imaju igrači Dejana Stankovića.

Prvo poluvreme

45' Kraj prvog poluvremena. Zvezda je dominirala tokom prvog dela, stvarala šanse, a do gola je došla uz dosta sreće nakon greške golmana Radničkog.

38' Mirić je povukao jedan od retkih napada gostiju, Dragović ga je zaustavio pre nego što je uspeo da šutira na gol Gordić.

FOTO: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić

33' Sada još jednom Srnić šutira, pravo u Lukića koji je sada bio na visini zadatka.

29'  Šutirao je još jednom Katai, nije bio precizan, nije ugrozio golmana gostiju.

27' GOL! Srnić trese mrežu nakon pomalo konfuzne situacije. Krajnje neobičan gol postigao je Srnić iskosa iz "mrtvog ugla". Šutirao je snažno i pogodio golmana gostiju u rame, niko nije bio siguran da li je lopta završila u mreži, a tek posle slavlje je počelo.

 

24' Previše prostora imao je Radovan Pankov ispred šesnaesterca rivala, šutirao je - tik pored stative.

22' Totalna ofanziva Zvezde u ovim trenucima. Katai je imao prekid, nije ga najbolje izveo, a potom još jedan obećavajući napad Zvezde završen je bez gola.

16' Rodić je sada odlično proigrao Ohija, i on je takođe bio neprecizan, a pre toga je Mirić imao prvu priliku za goste, nije se ni on proslavio.

FOTO: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić

15' Crvena zvezda je imala veliku priliku. Ivanić je odlično proigrao Kataija, koji je promašio, gol. Zanimljivo je da je i u Nišu Katai počeo na sličan način promašajem iz slične pozicije, a potom je postigao tri pogotka i to glavom.

11' Prelepo su pokušali Katai i  Ben da kombinuju u šesnaestercu gostiju, Tomić odlično reaguje ispred napadača Zvezde.

7' Već drugi put dolazi domaćin do kornera, Ivanić je pokušao po levoj strani, a uspeo je da izvuče samo udarac iz ugla, nakon kog su se odbranili gosti.

5' Ima Zvezda loptu u svojim nogama, disciplinovano se brane gosti, te za sada ne vidimo lepršav fudbal.

FOTO: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić

3'  Ben je na asistenciju Kataija uputio udarac ka golu rivala, sudario se sa Damjancem, te je nakon nekoliko sekundi na travi nastavio meč.

1'Utakmica je počela. Uvodni napad ima Zvezda. Dejan Stanković je na gol ispred severne tribine stavio mladog Miloša Gordića koji ima ulogu bonusa.

UOČI MEČA

Crvena zvezda - Radnički

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Danilo Nikolić

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Gordić – Gajić, Pankov, Dragović, Rodić – Srnić, Krstičić – Ben, Ivanić, Katai – Ohi.

RADNIČKI (4-2-3-1): Lukić – Varjačić, Kovačević, Damjanac, Andrić – Vidović, Pišćević – Mirić, Milisavljević, Tomić – Brnović.

Ulog za Crvenu zvezdu je veliki. Zvezda je na osam prolećnih kola ostvarila isto toliko pobeda, te nema sumnje da puleni Dejana Stankovića na isti način žele da završe prvi deo prvenstva.

Pobeda bi Zvezdi donela i domaćinstvo u "večitom derbiju" (16 april,  18 časova), što je dodatni motiv za tim iz ljutice Bogdana.

- Imamo svoj cilj, ovo je samo jedna od utakmica kako bi ga ostvarili. Idemo na tri boda, znamo da ćemo imati jednog organizovanog protivnika koji u poslednjih šest utakmica ima četiri pobede i dva nerešena rezultata. Igraju tvrdo, čvrsto i odgovorno. Biće dosta teško, ali ne i nemoguće za naš tim. Verujem u nas i u ono što radimo, a to pokazujemo na utakmicama - ističe Stanković u najavi današnjeg sudara sa Šumadincima.

Šef stručnog štaba srpskog šampiona pohvalno je pričao o suparničkom treneru i nekadašnjem asu Zvezde Nenadu Lalatoviću koji je protiv crveno-belih 18 puta vodio ekipe, zabeležio 13 poraza, dva remija i tri pobede.

- Lalatović je neko ko je odlučio da se vrati u srpski fudbal i preuzme ekipu koja je u tom trenutku bila poslednja na tabeli, a to govori o kvalitetu, hrabrosti i veri u ono što radi. Po meni je Lalatović jedan od najboljih trenera sa ovih prostora. Ovo nije stvar "ulizivanja" niti hvaljenja, to pričaju rezultati - poručio je Stanković.

Radnički, koji sa klupe predvodi Nenad Lalatović, bivši kapiten i trener Crvene zvezde, ima težak posao pred sobom. U slučaju pobede Kragujevčani bi izborili već sada opstanak u društvu najboljih, ali će biti lišeni pomoći četvorice igrača. Voja Ubiparip je imao smrtni slučaj u porodici, a duže je povređen Marko Gajić. Meč će zbog kartona propustiti Ljubiša Pecelj i Saša Jovanović.

–Bićemo značajno oslabljeni neigranjem četvorice standardnih prvotimaca, ali sam ubeđen da će svi oni igrači koji sutra budu istrčali na teren stadiona “Rajko Mitić” dati svoj maksimum u nameri da ostvare povoljan rezultat. Ovo je jedna od onih utakmica u kojoj moji igrači nemaju šta da izgube, a mogu mnogo toga da dobiju, prvenstveno jer im se pruža prilika da vide gde su u odnosu na ekipu koja je dogurala do osmine finala Lige Evrope. – rekao je  Nenad Lalatović

BONUS VIDEO: Ovo su fudbaleri sa najvećim zaradama

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!