"BIG BEN" KRALJ EVROPE! Sjajni napadač Karim Benzema glavna fudbalska tema

​NIJE mu bilo dosta to što je demolirao "tim snova", nameračio se i na šampiona i isporučio mu istu porciju golova. Nestvarni Karim Benzema glavna je tema priča među ljubiteljima fudbala. Het-trik protiv Čelsija u prvom okršaju polufinala Lige šampiona u Londonu (3:1), izbacio je francuskog napadača u prvi plan svih svetskih medija, pominje se rana kandidatura za za "Zlatnu loptu".

БИГ БЕН КРАЉ ЕВРОПЕ! Сјајни нападач Карим Бензема главна фудбалска тема

Tanjug/AP

I brojke govore u prilog "Big Benu", kako ga je madridski AS nazvao, ili "Kralju Evrope", što bi kazala "Marka". U ovoj sezoni je stigao do kote 37 u svim takmičenjima, na 36 utakmica, a kada je u pitanju Liga šampiona, 11. "recki" na osam mečeva. U poslednja dva duela elitnog takmičenja, protiv PSŽ i Čelsija - dva het-trika. Sezona karijere, bez dileme, i to u 34. godini. A pomislili su mnogi da će njegova zvezda biti kratkog daha, večito u senci Kristijana Ronalda i Gereta Bejla, sinonim za potcenjenost, često opisivan kao pomoćni radnik na gradilištu "galaktikosa", pokazao je da i te kako zaslužuje mesto na glavnoj pozornici.


- Ovo su čarobne noći, kao i na "Bernabeu" protiv Pari Sen Žermena. Izašli smo na teren da pobedimo, da pokažemo da smo Real Madrid. Stvari su dobro funkcionisale, igrali smo sjajno od prvog do poslednjeg minuta - rekao je Benzema posle fantastičnog izdanja na stadionu "Stamford Bridž".


Dva hica glavom, pa zatim i "krađa" i treći pogodak još jednom su pokazala da je fudbal jednostavna igra kada njome "manipulišu" pravi majstori.


- Zadovoljan sam podjednako svakim golom, bili su od velike važnosti. Najsrećniji sam zbog toga što sam postigao treći, jer sam jednu šansu propustio u prvom poluvremenu i razmišljao sam o njoj. Veoma je važno postizati golove. Potom sam postigao treći i bio sam veoma srećan - pomalo je samokritičan Francuz.

Karim Benzema slavi jedan od golova Čelsiju u Ligi šampiona / FOTO: Tanjug


Zato je i sasvim logično to što salve pohvala stižu sa svih strana sveta.
- Kompletan napadač! Podseća me na Alfreda di Stefana, čije ime možda ne znači previše mlađim generacijama, ali onima upućenim u fudbal je apsolutno jasno o čemu je reč i kakav je bio Argentinac. Karim učestvuje u igri, daje golove, lider je na terenu. Ključna figura Ančelotijevog Reala - ističe nekadašnji trener "kraljevskog" kluba Fabio Kapelo. 

Tuhel: Preti nam debakl u Madridu


TRENER Čelsija, aktuelnog prvaka Lige šampiona, bio je vrlo nezadovoljan izdanjem "plavaca" na domaćem terenu protiv Madriđana.


- Težak poraz i jedno od naših najgorih prvih poluvremena na "Stamford Bridžu". Na ovom nivou ne možete da igrate ovako, niti individualno niti kao tim. Ako nastavimo da igramo ovako, izgubićemo od Sautemptona. Ako tako bude, ne moramo da mislimo o "Bernabeu", razbiće nas tamo - rekao je Nemac.

BONUS VIDEO VLAHOVIĆ NOVI REKORDER: Pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GRCI, BIVŠA BRAĆO, OVO VAM NEĆEMO OPROSTITI: Nemanja Matić besan zbog Kosova poslao brutalnu poruku lažnim prijateljima