PREOKRET ZA POVRATAK NA PRVO MESTO: Partizan uz velike izlive besa stigao Zvezdu (VIDEO)

Novosti online

21. 03. 2022. u 18:54 >> 18:54

FUDBALERI Partizana vratili su se na deobu prvog mesta Superlige Srbije, na kome je jedan dan usamljena bila Crvena zvezda, i to nakon što su posle preokreta savladali ekipu Radnika u Surdulici sa 1:2 (1:1), mada je lako moglo da bude i nerešeno da je domaćin u sudijskoj nadoknadi vremena umesto prečke pogodio mrežu gostiju.

ПРЕОКРЕТ ЗА ПОВРАТАК НА ПРВО МЕСТО: Партизан уз велике изливе беса стигао Звезду (ВИДЕО)

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Pred početak meča, trener crno-belih Aleksandar Stanojević bio je potpuno šokiran stanjem terena na kome je njegov tim trebalo da juri ceo plen, jedini cilj na ovom i svim ostalim mečevima ekipe iz Humske. Nije krio strateg crno-belih nerazumevanje kako jedno ovakvo igralište može da bude superligaško, ali je na kraju slegao ramenima u stilu "šta je - tu je" i poslao izabranike da probaju da savladaju rivala koji u 2022. do ovog meča nije primio gol. Na kraju ih Radnik primio dva, ali tek nakon što je poveo.


Uz dobro organizovanu defanzivnu igru, ekipa trenera Dušana Đorđevića povela je u 27. minutu kada je najbolji strelac domaćih, Uroš Milovanović, glavom u mrežu sproveo idealan centaršut sa desnog krila.
 


Baš taj detalj je "razdrmao" crno-bele.


Nije prošlo dugo, a Kvinsi Menig je u 34. minutu sjajno prošao dvojicu čuvara po desnom krilu, pa idealno uposlio Nikolu Terzića koji je sa desetak metara savladao golmana Ranđelovića.
 


Radnik je izdržao brojne nalete gostiju u završnici prvog poluvremena, ali ne i kada je u 48. minutu Rikardo preokrenuo rezultat.


Tada je Zdjelar levo od sebe proigrao najboljeg strelca crno-belih, koji je odlično šutirao sa ruba kaznenog prostora u bliži ugao gola i uspeo da niskim udarcem zatrese mrežu Surduličana.
 


Strasti su već tada počele da "kuljaju" na terenu, jer su, u želji da izbore povoljniji rezultat, domaćini često pribegavali i oštrijim startovima nego što to pravila igre dozvoljavaju.

Tako je Mitošević prilično snažno udario po nozi Natha, Kvinsi Menig je u jednom trenutku krvario zbog nezgodnog udarca u lice, a kada je Medić u skok-duelu laktom u lice udario Jevtovića (koji je morao da bude zamenjen) "drvlje i kamenje" se sručilo na sudiju Milovanovića iz stručnog štaba Partizana. Javnom opomenom "primiren" je Stanojevićev pomoćnik, Branko Vukašinović, koji nije mogao da veruje da je igrač Radnika tek tako "prošao" posle ovog nesportskog poteza.


Bunili su se tada Stanojevićevi pomoćnici, ali bunili su se nedugo zatim i njegovi igrači zbog pojedinih scena na terenu. Poput ko-zna-kog-po-redu prekršaja Mitoševića, koji je s tim prestao tek kada je dobio žuti karton u završnici ove utakmice. A ona je, uz silne prekide zbog prekršaja, ali i daleko, daleko bolju igru Partizana posle primljenog gola, privedena kraju kako su se u taboru gostiju i nadali - pobedom za povratak na prvo mesto tabele, pred reprezentativnu pauzu. Istina, drugačije bi se osećali da je u trećem minutu sudijske nadoknade vremena domaćin, umesto prečke Partizanovog gola, zatresao mrežu udarcem iskosa s leve strane, ali, sudeći po svemu viđenom od 30. minuta ove utakmice, tri boda su zasluženo otišla za Humsku.

Radnik - Partizan 1:2

90+4 - Kakva šansa za Radnik! Domaćin je udarcem iskosa s leve strane pogodio prečku gola Partizana, a u nastavku te akcije usledio je novi šut, posle kog su crno-beli otklonili opasnost!

90'+2 - Zbog odugovlačenja s ubacivanjem lopte u igru, Partizanov golman je dobio žuti karton.

90'+2 - Pripretili su domaći, ali samo privremeno, lopta pripada crno-belima.

90' - Igraće se pet minuta sudijske nadoknade vremena. I ne čudi, što zbog izmena, što zbog silnih prekršaja kojima je igra često "seckana" u drugom poluvremenu.

89' - Umalo da Menig donese 1:3 crno-belima, oslobodio se čuvara u kaznenom prostoru posle dodavanja Gomeša, ali otišao previše u desnu stranu, pa je njegov udarac po zemlji golman Radnika Ranđelović uspeo da zaustavi!

88' - Posle ukazivanja pomoći, Gomeš šepa i odlazi sa igrališta... Ali, deluje da bi mogao da privede meč kraju.

86' - Novi prekršaji domaćih zbog kojih je meč privremeno prekinut. Sada je na travi Rikardo Gomeš, koji se drži za levu potkolenicu, uz bolnu grimasu na licu...

84' - Rikardo Gomeš je posle driblinga na oko 17-18 metara probao da postigne još jedan gol, ali je pogodio postavljenog defanzivca domaćih.

79' - Nova izmena u Partizanu, Lutovca menja Nemanja Miletić.

75' - Zbog novog grubog prekršaja, Vuk Mitošević je dobio žuti karton. "Skočili" su ka njemu fudbaleri Partizana ali se, srećom, i ova situacija prilično brzo smirila.

75' - Jevtović signalizira stručnom štabu da bi mogao da nastavi da igra, ali, imajući u vidu da je dobio udarac laktom u glavu, iz predostrožnosti je zamenjen, pa je na terenu Filip Holender.

74' - Još jedan prekid, treći u drugom poluvremenu. Jevtović je dobio lakat u glavu od strane Medića, a sudija Milanović pokazuje jednom od članova stručnog štaba crno-belih žuti karton, jer se uz psovke bunio što igrač domaćih nije isključen.

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

72' - VAR stupa na scenu, proverava se da li je bilo ofsajda Gomeša i... nakon pregleda snimka, ostala je na snazi odluka sudije Miloša Milanovića, gol je poništen, i dalje je 1:2 za Partizan.

71' - Ponovo je Rikardo Gomeš zatresao mrežu Radnika, a nakon što je to u polu-kontri uradio, arbitri su pokazali da se radilo o aktiviranju iz nedozvoljene pozicije, pa je pogodak poništen.

68' - Izmena i kod domaćih, Viktor Lukić menja Milovanovića.

67' - Miloš Jojić menja Natha u postavi Partizana.

65' - Malo je isprekidana igra u ovim trenucima. Najpre se na povredu požalio Natho, posle stvarno grubog nasrtaja Mitoševića, a onda je utakmica na minut zaustavljena zbog toga što je, u napadu, Gomeš faulirao Oreščanina.

60' - Pokušava Radnik da nešto otvorenijom igrom nego u prvom delu meča dođe do povoljnijeg rezultata nego što je trenutni, ali crno-beli za sada lako izlaze na kraj sa tim nastojanjima domaćih igrača.

55' - Pripretio je domaćin, opet preko Milovanovića, koji se probio po desnom krilu, probao da uputi (centar)šut, a nakon što je odbrana crno-belih interevenisala, pomoćni arbitar je pokazao da se napadač Radnika prethodno nalazio u nedozvoljenoj poziciji.

51' - Evo i snimka kako je Partizan poveo u Surdulici:

 

50' - "Vri" na terenu. Oraščanin je nešto oštrije narsnuo na Rikarda, ovaj mu se potom uneo u lice i... kada su se strasti smirile, obojica su opomenuta žutim kartonom.

48' - Gooool! Partizan vodi! Zdjelar je levo od sebe proigrao Rikarda Gomeša, a najbolji strelac crn-belih odlično šutirao sa ruba kaznenog prostora u bliži ugao gola i uspeo da niskim udarcem savlada golmana Ranđelovića - 1:2!

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

46' - Počeo je drugi deo utakmice.

Kraj poluvremena, prilično sadržajnog, uz 1:1 na semaforu posle uvodnih 45 minuta igre. Crno-beli su se isprva prilično mučili da probiju bedem rivala, a nakon što je Radnik poveo u 27. minutu, preko svog najboljeg strelca, momka rođenog u Duizburgu (Uroša Milovanovića), Partizan je odgovorio silovito. Izjednačio je već u 34. minutu golom Terzića, posle odličnog prodora Meniga. U prvom poluvremenu, Partizan je imao više šuteva i ukupno (8:4) i u okvir gola (4:3), a i veći posed lopte (57% naspram 43%).

41' - Jevtović je pripretio glavom posle centaršuta s leve strane. Nije to bilo dovoljno da Partizan povede, ali jeste potvrda daleko bolje igre crno-belih u završnici prvog poluvremena.

40' - Lutovac je umalo promenio rezultat, posle niskog (centar)šuta s desne strane. Lopta je prohujala između Rikarda i dalje stative, a završila iza gola Radnika.

37' - Evo i snimka gola Terzića, posle odličnog prodora Meniga:

 

34' - Goooool za Partizan! Nikola Terzić je izjednačio, i to posle sjajnog prodora Kvinsija Meniga po desnom krilu, te pravovremene asistencije.

30' - Evo i snimka kako je Radnik poveo protiv Partizana:

 

28' - Idealan centaršut sa desnog krila u mrežu crno-belih je glavom, sa oko osam metara, sproveo Uroš Milovanović, najbolji strelac Radnika. Surduličani, koji još uvek nisu primili gol u 2022. godini, a koji su, podsetimo, jednom pobedili a jednom remizirali sa Crvenom zvezdom, vode protiv favorita iz Humske.

27' - Gooool! Radnik vodi protiv Partizana!

23' - Rasplamsala se borba, igra se amlo "spuštenijih gardova" u ovim trenucima, pa je Radnik opet pripretio, a udarac Stojanovića sa distance golman Partizana Stevanović lako je ukrotio.

22' - Velika šansa za crno-bele! Posle kornera s desne strane, Vujačić je sa 6-7 metara probao da promeni rezultat, a odlična odbrana golmana Ranđelovića sprečila je defanzivaca Partizana da glavom donese prednost gostima!

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

22' - Priilka za Partizan, koja je dovela do kornera. Zdjelar je odložio loptu levo do Rikarda, a ovaj šutnuo sa 18 metara i bio izblokiran.

20 '- Opasno je bilo pred golom Partizana, jer je centaršut Babića s desnog krila, iz slobodnog udarca, doveo do toga da se lopta "prošeta" kroz peterac, a čak trojica igrača Radnikog su za samo "pola koraka" zakasnili da je skrenu u mrežu. 

15 '- Natho je proigrao Uroševića na levoj strani, koji je sa preko 20 metara probao da šutira, bio je izblokiran, a onda je lopta opet došla do njega, pa je usledio centaršut. Mladi Terzić je kod daljeg, desnog ugla peterca oprobao udarac glavom, no nije bio precizan.

11' - Dobar defanzivni blok Surduličana (koje s tribina bodri i orkestar trubača) ne dozvoljava crno-belima da se razmahnu. Pokušaji gostiju da "preskoče" prvi bedem i proigraju svoje najisturenije fudbalere - za sada ne uspevaju...

6' - Prva prilika na meču. Slobodan udarac, posle faula nad Jevtovićem, izveo je Natho, uspeo je da proigrao Uroševića sa skoro 40 metara, ali defanzivac Partizana nije precizno uputio loptu glavom.

1' - Utakmica je počela!

16.58 - Govoreći za TV Arena sport neposredno pred početak meča, trener Partizana Aleksandar Stanojević nije mogao da se načudi stanjem igrališta u Surdulici:

- Neverovatno da je jedan ovakav teren u Superligi Srbije... Ljudi nam ovde kažu da vode računa, da ne treniraju na ovom terenu, ali, stvarno... Teško je. 

Sastavi timova: Natho se vratio u startnu postavu crno-belih

Radnik (4-2-3-1): Ranđelović – Bogdanovski, Radmanovac, Oreščanin, Stojanović – Medić, Mitošević – Duronjić, Babić, Milovanović – Spasić.

Partizan (4-2-3-1): Stevanović – Lutovac, Vujačić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Jevtović – Terzić, Natho, Menig – Rikardo

Uoči meča

Radnik u 2022. godini na šest superligaških mečeva još nije primio gol, u ovoj sezoni je Zvezdi uzeo pet bodova u dva takmičarska meča, pa ne čudi oprez u taboru crno-belih, čiji trener Aleksandar Stanojević smatra da ekipa nije pala u formi.

- To nije tačno. Jesmo li protiv Napretka pali u formi? Na utakmici na kojoj nam tendenciozno nije dosuđen čist penal! Da je dosuđen, pričali bismo danas o "plus dva", a ne o padu forme. Ili moramo i mi da vršimo nenormalan pritisak kao Crvena zvezda sve ovo vreme? Meč protiv Spartaka se nije ni završio, a oni su krenuli sa takvim pritiskom na Savez, selektora, celu fudbalsku strukturu. Onakve pretnje... I posledica cele te priče je da nama protiv Napretka nije dosuđen čist penal - u dahu je rekao Stanojević, čija ekipa, uz meč manje, ima tri boda manje od Crvene zvezde koja je dan ranije pobedila Kolubaru

Trener Partizana oštro odbija sve priče o tome da ekipa deluje slabije tokom proleća.

- O kakvom padu govorimo? Mi smo od deset utakmica, sedam odigrali fenomenalno. Odigrali smo dve utakmice loše, protiv Zvezde i Napretka. Mi smo osvojili nenormalan broj bodova. U Hrvatskoj Dinamo je prvi, a osvojio je 20 bodova manje, a odigrali smo isti broj utakmica - zaključio je Stanojević. 

Bonus video: Rikardo Gomeš i gol Partizana u Roterdamu protiv Fejenorda

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NEVALJALA SIRA! Ćerka Luisa Enrikea prešla sa jednog na drugog reprezentativca Španije