"GROBARI" SE HVATALI ZA GLAVU: Partizan nije uspeo da pobedi, Zvezda može da ga stigne!

Александар Илић
Aleksandar Ilić

13. 03. 2022. u 16:28 >> 16:33

FUDBALERI Partizana i Napretka sastali su se u Humskoj u okviru 27. kola Superlige Srbije. Tvrd duel motivisanih timova završen je bez golova 0:0.

ГРОБАРИ СЕ ХВАТАЛИ ЗА ГЛАВУ: Партизан није успео да победи, Звезда може да га стигне!

FK Partizan

Crno-beli su naspram sebe imali raspoloženog protivnika, ekipu Napretka, koju sa klupe predvodi Ivan Stefanović, trener pod čijim je vodđstvom ekipa iz Kruševca pobedila Partizan.

Daleko od toga da su danas bili u prilici da ugroze gol Partizana, ali nisu ni crno-beli pokazali mnogo više.

U nekoliko sporadičnih prilika Rikardo Gomeš je pokušavao glavom da dođe do gola Nikole Vasiljevića, ali Nišlija nijednom bio nije velikom iskušenju.

Na poluvremenu 0:0, a drugi deo meča zaigrali su crno-beli znatno bolje. Napadali su, još jednom glavom tuče Rikardo u 46. minutu, ali kraj gola. Odmah u narednom napadu Holender je oprobao udarac, pogodio je golmana gostiju.

Pritisli su domaći u nadoknadi. U 91. minutu Milovanović je na pas Holendera tukao glavom sa par metara, Spremo nije mogao ništa, ali maestralna odbrana Vasiljevića.

Dva minuta kasnije je probao i Rikardo Gomeš, pogodio je spoljni deo mreže. Pročitajte u nastavku tok meča.

Partizan - Napredak 0:0 (0:0)

94' Probao je i Rikardo Gomeš, pogodio je spoljni deo mreže.

90' Sedam minuta nadoknade -  Milovanović je na pas Holendera tukao glavom sa par metara, Spremo nije mogao ništa, ali maestralna odbrana Vasiljevića.

88' Dobar centaršut Živkovića, još jednom se brane gosti.

80' Napredak je imao najveću priliku na meču. Kunić je imao previše prostora, pogodio je stativu - olakšavajuća okolnost je što je ipak bio u ofsajdu.

70' nedostaje završnica igračima crno-belih. Imaju puleni Aleksandra Stanojevića loptu u svojim nogama, ali nije mnogo posla bilo za Nikolu Vasiljevića.

62' Živković je bio u lepoj šansi. Spustio je loptu do Holendera, bio je blokiran fudbaler crno-velih a sudija Aleksandar Živković pokazao je na ofsajd.

60' Lepu priliku imao je Nemanja Jović, Stefan Jovanović je pokušao da povuče rivala, ništa od penala, a udarac mladog napadača prolazi kraj gola.

FK Partizan

57' Lutovac je odlično zakrivio lopgu kroz peterac, Spremo je u padu pogodio loptu, a ona je okrznula prečku. Na kraju faul za goste.

56' Partizan je dobio malo na agresivnosti ulaskom četiri sveža lica, ipak, bez konkretnih prilika.

49' Novi pokušaj Holendera. Odlično brani Vasiljević. Pokušao je napadač Partizana sa desetak metara, pravo u golmana.

47' Rikardo je bio na kraju odličnog centaršuta, još jedan pokušaj, ali kraj gola..

46' Četiri izmene napravio je Aleksandar Stanojević odmah na startu poluvremena. U igru su ušli Marko Živković, Marko Jevtović, Filip Holender, i Nemanja Jović, iz igre su izašli, Slobodan Urošević, Lazar Pavlović, Kvinsi Menig i Miloš Jojić.

FK Partizan

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45' Minut je produženo prvo poluvreme. Rikardo Gomeš još jednom nakon centaršuta tuče glavom. Vasiljević siguran.

43' Žuti karton dobio je Lazar Marković zbog prigovora, a Kojičić zbog oštrog starta.

39' Marjanović odlično pokušava da ugrozi gol Stevanovića, lopta odlazi kraj gola.

FK Partizan

30' Nezgodan udarad cobio je Kojičić. Nakon atraktivnog pokušaja Rikarda gomeša da "makazicama" dođe do gola došao je do lopte defanzivac Narpretka, a ujedno je dobio kopačku u glavu.

27' Žuti karton dobio je Uroš Rašković. Opasno i nepromišljeno je startovao nad Lazarom Markovićem...

20' Talentovani Nemanja Đeković odlično reaguje ispred Gomeša. Šutirao je i Vujačić nakon korenera, preko prečke.

14' Pao je lazar Pavlović u šesnaestercu nakon centaršuta Kvinsija Meniga, ne uspevaju crno-beli da na vreme upute udarac, a Spremo dobro reaguje ispred Pavlovića koji je završio na zemlji.

FK Partizan

11' Opasna prilika za Partizan. Đeković je reagovao ispred Rikara Gomeša. Druga kontra iz koje se rodila odlična prilika zadomaćina. Za sada nema mnogo posla za Vasiljevića.

4' Povukao je kontru Rikardo, dodao do Markovića, a on šalje do u šesnaesterac - loše.

3' minut, otvorena igra za sada otvoreno.

1' meč u Humskoj je počeo. Prvi napad imaju crno-beli.

Uoči meča:

Ovo je idealna prilika za izabranike Aleksandra Stanojevića da se vrate na pobednički kolosek, nakon teškog poraza od Fejenorda (2:5) u prvoj utakmici osmine finala Lige konferencija.

Oba tima imaju računice pred meč. Partizan pobedom ostaje lider, dok Napredak još uvek nije trijumfovao u prolećnom delu prvenstva, ali sigurno da je Humska možda i najteže mesto da se prekine serija bez slavlja.

Prvi meč ovih rivala koji je odigran u Kruševcu okončan je pobedom crno-belih 1:0, a strelac je bio Rikardo Gomeš iz ponovljenog penala.

Utakmicu Partizan - Napredak možete da pratite uživo na portalu "Novosti".

Sastavi:

Partizan (4-2-3-1): Stevanović – Lutovac, Miletić, Vujačić, Urošević – Zdjelar, Jojić – Marković, Pavlović, Menig – Rikardo.

Napredak (4-2-3-1): Vasiljević – S. Jovanović, Kojičić, Spremo, Đeković – Marjanović, Rašković – Đ. Jovanović, Đuričković, Kočić – Melunović.

BONUS VIDEO: Vatromet i navijanje grobara

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024