ŠVEĐANI I ČESI SAD LJUTI: Tražili od FIFA da izbaci Ruse, a kad se to desilo, pobunili se zbog odluke iz Ciriha

Novosti online

09. 03. 2022. u 13:34

MEĐUNARODNA fudbalska federacija (FIFA) odlučila je da reprezentacija Poljske prođe direktno u finale baraža za Svetsko prvenstvo, posle suspenzije Rusije iz takmičenja, a tu odluku osudio je Fudbalski savez Češke.

ШВЕЂАНИ И ЧЕСИ САД ЉУТИ: Тражили од ФИФА да избаци Русе, а кад се то десило, побунили се због одлуке из Цириха

Foto: Arhiva Novosti

Tu odluku najvišeg fudbalskog tela osudili su fudbalski savezi Švedske i Češke, koji su prethodno zdušno pozdravili odluku da se "zbornaja" eliminiše iz baraža.

Poljska je trebalo 24. marta da igra u polufinalu baraža protiv Rusije, ali je ruski tim izbačen iz takmičenja zbog vojne intervencije u Ukrajini. Fifa je navela da je Poljska time direktno prošla u finale baraža, u kome će igrati protiv boljeg iz duela Švedske i Češke.

– Posle odluke od 28. februara i suspenzije ruskih timova iz takmičenja u organizaciji Fife i Uefe, Poljska će 29. marta igrati protiv pobednika meča Švedske i Češke – saopštila je Fifa.

Rusija se žalila Sudu za sportsku arbitražu (CAS) na suspenziju, tražeći da bude vraćena u baraž za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Sad se postavlja pitanje šta su zapravo očekivali, da sve tri reprezentacije prođu dalje?

Izgleda da su Šveđani ipak očekivali da se odigra neko trijagonale između Poljske, Češke i Švedske.

Isključujući mogućnost igranja turnira tri reprezentacije ili repesaž druge selekcije u plej-of, Fifa je favorizovala Poljsku, što je osudio Fudbalski savez Švedske.

– Najrazumnije i sportski najpoštenije bi bilo da Poljska ima novog protivnika u polufinalu. Razumemo da je ovo za Fifu teška zagonetka za rešavanje, ali ipak treba da važi princip igranja pod istim uslovima, odnosno igranje i pobeda u dva takmičarska meča za plasman na Svetsko prvenstvo – rekao je predsednik Saveza Hakan Sjestrand.

Odluku Fife osudio je i selektor Švedske Jane Anderson, rekavši da je “potpuno suluda sa sportskog gledišta”, čak iako je pozdravio isključivanje Rusije iz takmičenja.

– Potpuno smo koncentrisani na pripremu utakmice protiv Češke. Želimo da odemo na Svetsko prvenstvo i učinićemo sve da tamo i odemo – naveo je Anderson.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)