ZVANIČNO: Rastali se Bijelsa i Lids

Novosti online

27. 02. 2022. u 12:40

TOKOM subote se šuškalo, a sada je zvanično. Marselo Bijelsa više nije trener Lidsa.

ЗВАНИЧНО: Растали се Бијелса и Лидс

Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Iskusni argentinski stručnjak je ostao bez posla nakon ubedljivog poraza od Totenhema (0:4), saopštio je klub sa "Eland Rouda".

Bijelsa će ekipu iz Jorkšira napustiti posle tri i po godine. Uspeo je tim posle dugo vremena da vrati u Premijer ligu, ali je sada platio cenu loših rezultata u poslednje vreme.

Naime, Lids je u poslednjih šest prvenstvenih utakmica zabeležio pet poraza i samo jedan remi, uz gol razliku 5:21.

- Ovo je bila najteža odluka koju sam morao da donesem otkako sam na funkciji u Lidsu, uzimajući u obzir sve uspehe koje je Marselo imao sa klubom. Imali smo tri nezaboravne sezone i dobra vremena su se vratila na "Eland Roud". Promenio je kulturu kluba i doneo pobednički mentalitet. Posebno ćemo pamtiti sezonu 2019/20 kao i promociju u Premijer ligu. Ta sećanja će dugo biti uz mene i sve navijače kluba. Ipak, moram da se ponašam u najboljem interesu kluba i verujem da je sada neophodna promena kako bismo sačuvali status u Premijer ligi. Poslednji rezultati nisu bili u skladu sa našim očekivanjima. Našli smo se u nezavidnoj poziciji u ligi i vreme je da dovedemo novog trenera kako bismo imali uticaj na ostatak sezone. Kako ja, tako i svi u klubu želimo da se zahvalimo Marselu na svim dostignućima i poželimo mu sve najbolje u budućnosti - poručio je direktor Lidsa Andrea Radrizani.

Klub još nije odlučio ko će biti naslednik Bijelse, ali je obećao da će ima novog menadžera saopštiti u ponedeljak.

BONUS VIDEO: Najbrže postignuti golovi u UEFA Ligi šampiona

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri