NEMA ČUVANJA ZA DERBI: Partizan večeras dočekuje Spartu u revanšu baraža za osminu finala Lige konferencija

Novosti online

24. 02. 2022. u 09:00

OKRŠAJ sa večitim rivalom u nedelju je svima u podsvesti, ali potiskivanje je obaveza i nužda pred večerašnji (18.45) revanš-meč baraža za osminu finala Lige konferencija protiv Sparte.

НЕМА ЧУВАЊА ЗА ДЕРБИ: Партизан вечерас дочекује Спарту у реваншу баража за осмину финала Лиге конференција

FOTO: FK Partizan

Partizan se izborio za zgusnut raspored na početku proleća i sada nema ni kukanja, ni odstupanja, rezonuje šef struke Aleksandar Stanojević uoči "drugog poluvremena" sa Česima.

- Ponosan sam na igrače, svaka im čast kako su izneli dosadašnji deo sezone, ovo će nam biti 14. meč u Evropi i izborili su se da uživaju sa našim navijačima. Čeka nas drugačija utakmica nego pre osam dana, rival će više rizikovati, ali sami sebi smo nametnuli obavezu više i pritisak. Želimo da obradujemo publiku, njena pomoć nam je potrebna - jasan je Stanojević.

Minimalac sa "Letne" predstavlja lep kapital (1:0), ali definitivno nije uspavao nikoga u Humskoj.

- Česi mogu da postignu gol u svakom trenutku i meč vrate na početak. Pre prve utakmice su izašli iz dva derbija, u međuvremenu su se osvežili, više će rizikovati u Beogradu i zato nas čeka težak duel. Nisam siguran da će ponoviti sastav od prošle sedmice. Uvek igraju u najboljem u datom trenutku: protiv Slavije u jednom, Plzenja u drugom, nas u trećem. Ne verujem da se čuvaju. Protiv Slavije je, primera radi, bila tuča ceo susret, jer je Sparta fizički zahtevna ekipa. Ne znam hoće li tako biti i u Humskoj, možda će se utakmica otvoriti, iznedriti više šansi.

Ne beži trener "valjka" od priča o derbiju, čak i u svlačionici. Ipak, po njegovim rečima to nimalo neće promeniti pristup i ambiciju u okršaju sa Spartom.

- Znate šta nam je prioritet, međutim, sami smo "krivi" ili srećni što sam se ovo dešava. Nemam luksuz da sad razmišljam o derbiju, iako sam hteo. Na našoj strani je rezultat, biće i dosta navijača, svestan sam da će nas revanš istrošiti, kao što je bio slučaj sa Mančester sitijem i Interom, pa su kasnije kiksnuli u prvenstvu. Momcima svaka čast što su podigli standarde. Kako da im kažem: "Hajde da se odmaramo pred našim navijačima"? Ne, ulazimo "ful", ne razmišljamo o sledećoj utakmici, nažalost ili na sreću.

Osim novajlije Ljubomira Fejse i Danila Pantića svi ostali su maksimalno spremni.

- Prirodno je da razmišljamo o derbiju. I u Nišu sam mislio kako ćemo, šta da radimo... Rekao sam im da su sami krivi što su podigli standarde, sad moraju to da iznesu. Ne možete da kalkulišete. Izlazimo u najjačem sastavu. Niti bilo koga odmaram, niti pomeram. A videću tokom meča, možda ću u 70. minutu razmišljati šta dalje.

Podrška navijača bi trebalo da predstavlja veliki plus za crno-bele, a na igračima je da taj vetar u leđa pretvore u nešto pozitivno, a ne u dodatni pritisak.

- Na mene pritisak sa tribina ne može da utiče, jer sam dugo ovde. Imamo iggače koji osećaju veliku odgovornost. To je dobra stvar, zato smo tu gde jesmo. A nekad nas sputa pritisak da ne pokažemo najbolje, jer smo toliko odgovorni. Zato nam je potrebna pozitivna reakcija sa tribina, a onda na kraju neka publika iznese stav - zaključio je Stanojević.

PARTIZAN - SPARTA (18.45)

STADION Partizana. Početak: 18.45 (Arena 1 Premijum, RTS 1). Sudija: G. Kabakov (Bugarska).

PARTIZAN: Popović - Živković, Miletić, Vujačić, Urošević - Zdjelar, Jojić - Marković, Natho, Menig - Rikardo.

SPARTA: Holec - Vajsner, Vitik, Panak, Hančko - Pavelka, Saček, Haraslin - Pešek, Hložek, Krejči.

ĆURKOVIĆ VERUJE U POPOVIĆA

LEGENDARNI golman Partizana Ivan Ćurković veruje da će sigurnost mladog čuvara mreže Aleksandra Popovića znatno doprineti dobrom izdanju crno-belih u revanšu.

- Naši mladi golmani su sjajni, ne mogu da tražim greške, oni ih i ne prave, to je veoma važno za samopouzdanje i očigledno je da se dobro pripremaju. Obojica su izuzetni. Popović kao po običaju neće primiti gol, imam poverenje u njega i u tim, tako da verujem da ćemo uspešno završiti dvomeč - istakao je Ćurković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju