"ZABORAVITE NA PRAG": Mustafa Hasanagić posetio Humsku i prisetio se podviga protiv Sparte iz 1966. godine

N. I.

23. 02. 2022. u 09:13

NEKA bude kao u martu 1966. godine! Legendarni napadač Partizana Mustafa Hasanagić juče je posetio Humsku 1 i za klupsku televiziju crno-belih na terenu koji je proslavio njega i vrhunsku generaciju Partizanovih "beba" najavio sutrašnji revanš meč osmine finala Lige konferencija u kojem crno-beli dočekuju Spartu (18.45).

ЗАБОРАВИТЕ НА ПРАГ: Мустафа Хасанагић посетио Хумску и присетио се подвига против Спарте из 1966. године

FOTO: FK Partizan

U Pragu je prošle nedelje bilo 1:0 za ekipu Aleksandra Stanojevića i sa takvim kapitalom crno-beli dočekuju rivala koji je u istorijskoj, 1966, na putu ka finalu Kupa šampiona došao u Beograd na revanš četvrtfinala. Mislili su tadašnji Čehoslovaci da je 4:1 dovoljno, ma i previše. Ali, Partizan je imao 50.000 navijača na tribinama i pobednike na terenu. Dva pogotka Vladice Kovačevića, jedan gol Velibora Vasovića i dva gola Mustafe Hasanagića "petardirali" su goste.

- Eh, da ovi golovi mogu da pričaju... Šta bi sve mogli da kažu. Navijači su uvek najviše voleli napadače svoje ekipe, mi strelci smo nekako bili omiljeniji kod njih - setnim glasom je rekao 80-godišnji Hasanagić, koji se emotivno prisetio meča iz 9. marta 1966. godine.

FOTO: FK Partizan

Partizan je posle praških 1:4 i beogradskih 5:0 otišao u polufinale na noge slavnom Mančester junajtedu, pa u nezaboravno finale protiv Reala.

- Bio sam tada gladan golova. Bilo je to vreme u kojem se nije gledalo na premije i zaradu. Fudbal se igrao iz čiste ljubavi. Žao mi je što su mi u revanšu protiv Sparte poništili jedan gol, inače bih bio prvi strelac Kupa šampiona te sezone. Za ovaj stadion me vežu najlepše uspomene iz moje karijere. Dugo nisam bio ovde i baš sam uzbuđen - dodaje Hasanagić.

Onda sećanje na prvi duel u Pragu i revanš u Beogradu iz 1966.

- Poveli smo u Pragu 1:0 mojim golom. Posle serije kikseva i čudnih golova izgubili smo ubedljivo 4:1. Ali smo i posle tog rezultata verovali u čudo i prolaz u polufinale. Učinak u revanšu ću da pamtim celog života. Asistirao sam kod naša prva tri gola Vladici Kovačeviću i Veliboru Vasoviću, kasnije dao i dva gola, a sudija je poništio jedan - seća se Hasanagić.

Sutra je revanš istih rivala, ali u novom veku.

- Moramo da odigramo kvalitetno i pametno u ovom revanšu. Za igrače bi bilo najpametnije da zaborave pobedu u Pragu od 1:0. Mi smo u revanšu u Beogradu imali uz sebe navijače koji su napunili tribine. Voleo bih da i u četvrtak u ovom revanšu sa Spartom navijači budu naš 12. igrač - zaključio je Mustafa Hasanagić, koji je juče od direktora Partizana Miloša Vazure dobio na poklon dres sa svojom "devetkom".

NATHO HOĆE PREKO 200

BIBARS Natho u "klubu 100". Kapiten reprezentacije Izraela i uzdanica Partizana je u meču prvog prolećnog kola sa Radničkim u Nišu odigrao 100. put u crno-belom dresu.

- Osećam se sjajno u ovom klubu. Ove sezone nam ide sjajno i nadamo se novim pobedama i trofejima. Voleo bih da u Partizanu odigram preko 200 mečeva - rekao je Natho dok je pozirao sa dresom na kojem je bilo odštampano njegovo prezime i broj 100.

FOTO: FK Partizan

BUGARI SUDE KAO I PRE 56 GODINA

BUGARI na centru 1966, njihovi zemljaci u istoj ulozi u Humskoj 1 i sutra uveče. UEFA je deljenje pravde na revanšu Partizan - Sparta poverila Georgiju Kabakovu i pomoćnicima Martinu Margaritovu i Dijanu Valkovu, dok će četvrti sudija biti Radoslav Gidženov. Na simboličan način istorija se ponavlja na stadionu Partizana pošto je duel četvrtfinala Kupa šampiona 9. marta 1966. u kojem je Partizan slavio sa 5:0 (poraz u Pragu 4:1) sudio takođe Bugarin Dimitar Rumenčev.

BONUS VIDEO: STANOJEVIĆ: Drugo poluvreme smo odigrali loše

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)