VRELO NA OSTRVU: Poraz Sitija od Totenhema najavljuje neizvesnu završnicu u Premijer ligi

Z. ĆOROVIĆ

20. 02. 2022. u 21:22

ZAKUVALO se na Ostrvu.

ВРЕЛО НА ОСТРВУ: Пораз Ситија од Тотенхема најављује неизвесну завршницу у Премијер лиги

FOTO AP

Neočekivani poraz Mančester sitija od Totenhema (2:3) najavio je neizvesnu borbu za titulu u Premijer ligi. Činilo se da Pepovi "građani" čvrsto drže situaciju u svojim rukama, ali im je ovaj kiks, posle serije od 14 prvenstvenih mečeva bez poraza (13 pobeda i remi) doneo nemiran san. Drugoplasirani Liverpul im diše za vratom, sada ima šest bodova, ali i meč manje.

- Rekao sam to i ranije, moramo da osvojimo mnogo, mnogo bodova. I mnogo timova je u trci, svi igraju za nešto - za titulu, za mesto u Ligi šampiona, u Ligi Evrope, da ne ispadnu. Svaka utakmica je velika borba. I jasno je da je teško. Od oktobra nismo izgubili meč i to pokazuje da smo dobro radili posao, ali znamo da ništa nije gotovo i koliko će biti teško odbraniti titulu - realan je Pep Gvardiola.

Trener Sitija sportski je čestitao Totenhemu na trijumfu u burnom meču

- Nakon što su poveli, branili su se izuzetno duboko i čvrsto, moram da kažem sjajno. Svi dobro znaju šta Kejn donosi ekipi. Kod prvog gola nismo dobro odradili posao u odbrani, ali posle petnaestak minuta mislim da smo sve zatvorili. Mislim da smo i mi igrali dobro, imali smo mnogo prilika i ne mogu da kažem da smo išta uradili pogrešno, bili smo u meču sve vreme. Naravno, moramo da postižemo više golova - zaključio je Gvardiola.

Antonio Konte, trener "pevaca", radovao se kao malo dete kada je Kejn u sudijskoj nadoknadi doneo pobedu.

- Za nas je ovo bio emotivan meč, odlična utakmica. Odigrali smo zaista dobro, držali smo se plana. Znali smo da će Mančester imati loptu 65-70 minuta i zato smo taktički morali da budemo veoma dobri. Ali i kada se braniš, to moraš da radiš kroz napad. Stvarali smo šanse i davali golove protiv izuzetnog tima - rekao je Konte.

Totenhem je prekinuo neprijatan niz od tri poraza u šampionatu.

- Pre svega, najviše mrzim da gubim, zato je naša reakcija na tri poraza jako važna. Samopouzdanje će nam porasti, mnogo je dobro kada se pobedi Mančester siti. Premijer liga je veoma teška, svaka utakmica donosi borbu za mnogo toga. Mi nastavljamo da napredujemo na svim nivoima i radimo veoma naporno za to.

DERBI ZA TITULU 9. APRILA

UKOLIKO se nastavi trka udvoje, velika verovatnoća je da bi šampiona mogao da odluči direktan dvoboj "građana" i "redsa". U povoljnijem položaju je Mančester siti, pošto će biti domaćin Liverpulu 9. aprila na "Etihadu", dva kola pre kraja prvenstva.

ČETVORKA "ĐAVOLA"

FUDBALERI Mančester junajteda pobedili su na gostovanju Lids sa 4:2. Hari Megvajer je glavom u 34. minutu doveo goste u vođstvo, a rezultat je u petom minutu nadoknade povećao Bruno Fernandeš.

Rodrigo je u 53. minutu uputio centaršut ka golu Junajteda i tom prilikom savladao golmana Davida de Heu. Samo minut kasnije domaći tim dolazi do izjednačenja golom Rafinje, da bi u nastavku Junajted preko Freda u 70. i Antonija Elange u 89. minutu došao do pobede.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju