SVET GLEDA I NE VERUJE: Kakav meč, neviđeni preokret i renesansa zlatnog "orlića" (VIDEO)

Novosti online

20. 02. 2022. u 09:42

"Čudni su putevi gospodnji". Rečenica koja odzvanja u glavi zlatnog "orlića" sa Novog Zelanda.

СВЕТ ГЛЕДА И НЕ ВЕРУЈЕ: Какав меч, невиђени преокрет и ренесанса златног орлића (ВИДЕО)

Foto arhiva VN

Naime, Ivan Šaponjić je bio velika nada Partizana, otišao u Benfiku, gde uglavnom vreme provodio u B timu portugalskog giganta, a onda preko pozajmice u Varegemu završio u Madridu.

U prestonici Španije kod Čola Simeonea, ali nije se proslavio. Dve godine je Srbin grejao kluppu, bio na pozajmici u Kadizu, izgubio se u svetu fudbala.

I onda korak unazad u karijeri iz Španije u Slovačku. Ali, nekada i taj korak unazad može kasnije višestruko da se isplati. Šaponjić upravo proživljava fudbalsku renesansu u Bratislavi, gde je u drugom meču za Slovan stigao da se upiše u strelce.

U prvom je zabeležio gol i asistenciju, a sada je bio deo neverovatnog preokreta Slovana u pobedi rezultatom 4:3 protiv Pohronja.

Vodio je domaćin posle odlaska na poluvreme s ogromnih, ne i nedostižnih 3:0. Da bi u nastavku gosti iz Bratislave došli do potpunog preokreta i sva tri boda.

Šaponjić je u 54. minutu uspeo odlično da se snađe u srcu kaznenog prostora i da po očajnom terenu primi jednu tešku loptu, da se okrene i da sa šest–sedam metara pogodi pravo u metu – 3:2.

Do kraja susreta njegov tim je uspeo da postigne dva gola i da slavi u neverovatnom meču sa čak sedam pogodaka.

Utakmica o kojoj priča ceo svet i gde bio akter, dečko od koga smo puno očekivali u srpskom fudbalu, a malo dobili. Možda, mu baš Slovačka bude odskočna daska kao Nemanji Matića, pa jednog dana i Šaponjića vidimo na Ostrvu.

FOTO: EPA

 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!