KLJUČA U MADRIDU! Bes navijača Reala zbog Luke Jovića

D. N.

16. 02. 2022. u 16:44

LUKA Jović je, zbog najnovijih dešavanja u FK Real Madrid, ponovo u centru pažnje.

КЉУЧА У МАДРИДУ! Бес навијача Реала због Луке Јовића

Foto Instagram/lukajovic

Usled problema sa povredom koju je tri nedelje imao Karim Benzema, pred jučerašnji uvodni meč osmine finala Lige šampiona između Pari Sen Žermena i Reala, postavljalo se pitanje da li će francuski špic biti u startnoj postavi, ili će ga neko odmeniti.

S jedne strane postajala je bojazan u stručnom štabu da se Benzema, neprikosnoveni golgeter Madriđana, pošalje n ateren, jer se nije u potpunosti oporavio pa nije bilo baš mudro puštati ga rovitog na teren, a s druge strane, postajala je nada srpskog golgetera da će baš njemu, umesto Benzeme, biti ukazana šansa.

Ali, trener Karlo Ančeloti doneo je odluku koja nije bila nimalo povoljna po Luku Jovića: Benzema je, na lično insistiranje igrao, a Real ne samo da je izgubio od Pari Sen Žermena, već nije uputio nijedan jedini udarac u okvir gola "svetaca".

Odnos ukupnih šuteva bio je čak 22:3 za domaćine...

I, navijači madridskog giganta su, sa pravom, ogorčeni na italijanskog stručnjaka.

Karlo Anćeloti / FOTO: AP/Tanjug

Veliki bes navijača Reala

Još dok je utakmica trajala, nije bio mali broj onih pristalica Madriđana koji su na društvenim mrežama "apelovali" da srpski napadač uđe u igru, jer Realu uopšte nije išlo u napadu.

- Ančeloti, ubaci Jovića, zaboga!, tražio je jedan od njih.

Kada je umesto jedinog špica, Benzeme, tri minuta pre kraja, trener na teren poslao vezistu, Gereta Bejla, navijači Reala nisu mogli da veruju.


- Ha-ha, Bejl umesto Benzeme, a ne Jović, Ančeloti!, pisali su.

Čak i novinari "Realovih portala" nisu mogli da prihvate da je ono što italijanski trener radi - normalno.


- Benzema danas nije trebalo da igra. Nije trebalo da insistira na tome, a Karlo (Ančeloti) je trebao da pokaže jači stav i kaže "Ne, držaćemo se onoga što kažu medicinski stručnjaci". Benzema nije mogao ništa da ponudi. Nemojte mi reći da bi Bejl ili Jović bili gori nego što je on bio, smatraju sa "Real champs"-a.


Bilo je još sličnih stavova o greškama koje je Ančeloti napravio pustivši Benzemu da igra:


- Iskreno, Karlo je trebalo da u starnu postavu uvrsti Valverdea i Jovića, da se igra u sistemu 4-4-2. Znao sam da Benzema nije 100 odsto spreman, trebalo je da uđe sa klupe umesto što je bio starter.


Neki od navijača Reala iz Madrida su eksplicitno tvrdili da bolji rezultat i nije bio moguć dok je srpski golgeter neiskorišćena rezerva.


- Mislim, šta smo mogli da očekujemo sa Jovićem na klupi?, pitao se jedan od njih.


Na kraju, redakcija "Novosti" je od brojnih sličnih komentara o Luki Joviću i "pariskoj situaciji" Madriđana izabrala još jedan stav navijača pomenutog giganta iz španske prestonice.


- Real je uništio karijere Jovića i Azara.


Možda je to prestrogo opažanje, ali... da ni jedan ni drugi nisu ni bleda senka onoga što su prikazivali pre nego što su prešli u Real, to stoji.

Luka Jović / Foto: EPA/EFE/ Juan Carlos Hidalgo

Kao što stoji da su upravo odluke trenera, Zidana kao prethodnog i Ančelotija kao sadašnjeg, najviše "krive" što ako se Joviću (pa i Edenu Azaru) ponekad i ukaže šansa, ona je minimalna. I to tolicna, da su teoretske šanse vrlo male da se za tako kratko vreme, i sa toliko dugim pauzima između takmičarskih nastupa, dostigne forma koja ih je i preporučila najtrofejnijem evropskom klubu.

BONUS VIDEO: Ovo su fudbaleri sa najvećim zaradama

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati