SRBIN JE TO: Tadić promašio 14. penal, trener "ne sme" da ga smeni kao izvođača!

D. N.

13. 02. 2022. u 19:49

SRPSKI fudbaleri briljiraju ovih dana, ali za razliku od saigrača iz nacionalne selekcije, poput Aleksandra Mitrović i Dušana Vlahovića, njihov kapiten, Dušan Tadić, ovih dana ima za čim da žali.

СРБИН ЈЕ ТО: Тадић промашио 14. пенал, тренер не сме да га смени као извођача!

FOTO: AP/Tanjug

On je, nastupajući za Ajaks u 22. kolu prvenstva Holandije pomogao da "kopljanici" dođu do trijumfa kojim su opet umakli drugoplasiranom PSV-u na pet bodova udaljenosti.

Klub iz Amsterdama je pobedio Tvente sa 5:0, ali je u Dušan Tadić u 62. minutu promašio penal.

To mu se desilo i u prošlom kolu, međutim... nije previše patio naš as. Već je bilo 2:0 za njegov tim, nedugo zatim se autogolom došlo i do tri pogotka prednosti, a onda je Sebastijan Haler zaokružio novu fantastičnu partiju i sa dva nova gola (uz jedan u prvom poluvremenu i jednu asistenciju, za Klasena, posle Tadićevog kornera) postavio konačan rezultat.

Upitan posle meča šta misle o tome što je kapiten srpskih "orlova" promašio jedanaesterce i protiv Heraklesa i sada protiv Tventea, odnosno ko će ubuduće biti izvođač najstrože kazne, trener "kopljanika" Ten Hag je kratko odgovorio:

- Tadić.

Na novo pitanje, da li će nešto uraditi povodom ovih promašaja, samo se osmehnuo:

- Pa, morao bi da prestane da radi ovo što sada radi (promašuje penale)! Mislim, imamo mi i druge dobre izvođače, Haler nikad ne promašuje, Berguis i Klasen su isto sigurni. Imamo mnogo kandidata, ali Tadić je stvarno mnogo iskusan po tom pitanju, realizovao je mnogo jedanaesteraca u životu, nije ostavio dilemu strateg Ajaksa kome će i dalje poveravati tu ulogu.

Dušan Tadić - "kralj" penala

Tadić je danas 14. put u karijeri promašio penal, a prethodnog vieknda mu se to desilo prvi put od 8. aprila 2021. i meča sa Romom u Ligi Evrope, odnosno prvi put u holandskom prvenstvu od 20. januara 2019. i utakmice sa Herenvenom.

U dresu holandskog giganta je ukupno promašio šest jedanaesteraca, dva u dresu Srbije (2018. protiv Rumunije i Litvanije), tri nije iskoristio kao član Sautemptona, jednom kao fudbaler Groningema, a dva dok je igrao za Vojvodinu.

Sa druge strane, u bogatoj karijeri realizovao je čak 64 penala, pa i ne čudi što ga smatraju "kraljem jedanaesteraca" - iako je tu statistiku s ova dva promašaja pokvario.

BONUS VIDEO: Ovo su fudbaleri sa najvećim zaradama

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati